Χρήστος Σταϊκούρας για επίδομα βενζίνης: Εντός Ιουνίου θα κριθεί αν θα υπάρξει επέκταση στο fuel pass

Χρήστος Σταϊκούρας για επίδομα βενζίνης: Εντός Ιουνίου θα κριθεί αν θα υπάρξει επέκταση στο fuel pass

«Eντός του Ιουνίου θα ξέρουμε εάν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τα μέτρα στήριξης που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το επίδομα βενζίνης.

«Αναζητούμε δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα στήριξης από τον Ιούλιο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Εντός του Ιουνίου θα ξέρουμε εάν θα μπορούμε να κάνουμε νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας απέκλεισε τη μείωση του ΕΦΚ, λέγοντας ότι «το θέμα των καυσίμων θα το δούμε μελλοντικά, δεν θα αφορά σε μείωση στους φόρους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «εάν πάμε και μειώσουμε τον φόρο 20 λεπτά, το κόστος για το κράτος είναι 1,5 δισ. ευρώ, άρα θα πρέπει να βρούμε αυτά τα χρήματα».

Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός επεσήμανε ότι για να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας υπάρχουν δύο προϋποθέσεις:

  • να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, διότι ο υπάρχων δημοσιονομικός χώρος εξαντλήθηκε στον ΕΝΦΙΑ και στο ρεύμα
  • να υλοποιηθούν τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, απάντησε πως «θα ήταν πολύ εύκολο να έρθω εδώ και να μοιράζω χρήματα. Θα πρέπει να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για να κάνουμε νέες παρεμβάσεις από τον Ιούλιο».

Τέλος, σχετικά με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ο υπουργός δήλωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η κατάργησή της για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα το 2023 (το κόστος ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ) και αναζητείται ο δημοσιονομικός χώρος για την επέκταση της κατάργησης στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

#ΕΠΙΔΟΜΑ_ΒΕΝΖΙΝΗΣ #FUEL_PASS #ΕΠΕΚΤΑΣΗ #ΜΕΤΡΑ_ΣΤΗΡΙΞΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tI83uWd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη