Fuel pass: Το επίδομα βενζίνης «αγνοείται» παρά τις διαβεβαιώσεις για χιλιάδες δικαιούχους

Fuel pass: Το επίδομα βενζίνης «αγνοείται» παρά τις διαβεβαιώσεις για χιλιάδες δικαιούχους

Την Παρασκευή αναμένεται να κλείσει η πλατφόρμα για το fuel pass και το επίδομα βενζίνης που τρέχει σχεδόν ένα μήνα μέσω του gov.gr

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας του fuel pass την Παρασκευή καθώς, θα πέσει η αυλαία των αιτήσεων στο gov.gr για το επίδομα βενζίνης. Πάνω από 80% των δικαιούχων έχουν κάνει τις αιτήσεις τους και έχουν λάβει τα χρήματα που δικαιούνται είτε μέσω της άυλης κάρτας είτε μέσω απευθείας πληρωμής στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ωστόσο, υπήρξε μία «αδικία» κατά κάποιο τρόπο και αυτή αφορά τους πολίτες που έχουν στην κατοχή τους μηχανάκια χαμηλού κυβισμού, τα λεγόμενα 50αράκια. Σύμφωνα με τα κριτήρια που τέθηκαν από την αρχή σε γνώση των πολιτών, οι δικαιούχοι που έχουν στην κατοχή τους μηχανές θα λάμβαναν:

Τριάντα πέντε (35) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών – μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

● Τριάντα (30) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της παραπάνω οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά πέντε (5) ευρώ.

Ωστόσο, εκτός έχουν μείνει οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους μηχανάκια, τα λεγόμενα «πενηνταράκια». 

Η αρχική παράληψη εκ μέρους της κυβέρνησης των μοτοσικλετών χαμηλού κυβισμού έφερε αντιδράσεις ωστόσο, τη φωτιά ήρθε να τη σβήσει πριν περίπου ένα μήνα ο ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τα Πληροφοριακά Συστήματα της Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος δήλωσε «θα υπάρξουν ανακοινώσεις για δύο κατηγορίες πολιτών που μέχρι στιγμής δεν δικαιούνται της επιδότησης: τους ιδιοκτήτες μηχανών έως 50 κυβικά εκατοστά και τους ΑΜΕΑ». Δηλώσεις που χιλιάδες κόσμος περίμενε ωστόσο ποτέ δεν ήρθαν.

#ΕΠΙΔΟΜΑ_ΒΕΝΖΙΝΗΣ #FUEL_PASS #ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/P2qf0SV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη