Συνεχίζεται το επίδομα βενζίνης αλλά χωρίς fuel pass

Συνεχίζεται το επίδομα βενζίνης αλλά χωρίς fuel pass

Το Fuel Pass 2 έρχεται τις επόμενες μέρες καθώς η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης ρίχνει αυλαία την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση μέσω αξιωματούχων της τονίζει πως θα στηρίξει τους πολίτες εφόσον δημιουργηθεί ο απαραίτητος δημιονομικός χώρους. Ήδη εδώ και περίπου ένα μήνα έχει δοθεί αυτό το ομολογουμένως μικρό επίδομα καυσίμων, το οποίο και πιθανότατα να συνεχιστεί αλλά αλλαγμένο.

Όπως έχει γράψει ήδη το Dnews από το Σάββατο αυτό ενδεχομένως γίνει χωρίς πλατφόρμα αλλά απευθείας στην αντλία. Μάλιστα, βασική διαφορά με το fuel pass είναι ότι στην επιδότηση θα συμπεριληφθεί και η αμόλυβδη, με την επιδότηση να φτάνει έως και τα 30 λεπτά του ευρώ.

Παράλληλα, στο τραπέζι είναι και η αύξηση της επιδότησης για το πετρέλαιο κίνησης το οποίο και αυτό βρίσκεται λίγο πριν τα 2 ευρώ το λίτρο στις μεγάλες πόλεις. Ήδη η τιμή έχει σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ σε πολλά νησιά. 

Η επιλογή της μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα εγκαταλείφθηκε σύντομα καθώς, κυβερνητικοί αξιωματούχοι τονίζουν πως η όποια μείωση δεν θα έφτανε στον τελικό καταναλωτή αλλά θα άνοιγε παραιτέρω την πόρτα της αισχροκέρδειας για τους πρατηριούχους.

Ειδικότερα, εφόσον η καλή εικόνα που παρουσιάζουν τα κρατικά ταμεία στο πρώτο τετράμηνο του 2022 συνεχιστεί, όπως και τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση από τον τουρισμό, τότε θα υπάρξει δυνατότητα για νέα παρέμβαση στις τιμές των καυσίμων και στήριξη των νοικοκυριών.

#FUEL_PASS #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΒΕΝΖΙΝΗΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/T5ewhGr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη