Στο έλεος της κακοκαιρίας «Genesis»: Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λάρισας, ανεμοστρόβιλος στην Κέρκυρα

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Genesis»: Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λάρισας, ανεμοστρόβιλος στην Κέρκυρα

Η κακοκαιρία «Genesis» - που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα έως και το Σάββατο - έχει ήδη αφήσει το αποτύπωμά της σε πολλές περιοχές της χώρας με χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες και τη χαλαζόπτωση

Τη Δυτική Μακεδονία έχει ήδη «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Genesis», ενώ μηνύματα από το 112 εστάλησαν στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί, παράλληλα, για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε Θεσσαλία, Ιόνιο, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Θράκη.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μάλιστα, βρέθηκαν περιοχές της Λάρισας, όπου και πλημμύρισε σπίτι - και συγκεκριμένα στον οικισμό Νίκαια.

Λόγω των επικίνδυνων φαινομένων που αναμένονται για τα επόμενα 24ωρα, ο Δήμος Καρδίτσας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Καταρρακτωδώς βρέχει από τις οκτώ το πρωί στην Κοζάνη χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα. Ο Δήμος προχώρησε νωρίτερα σε καθαρισμό των φρεατίων στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ σε επιφυλακή είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Πολιτική Προστασία που ενημέρωσε και με μήνυμα τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα μετά και την χθεσινή έντονη βροχόπτωση.

Περιορισμένα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίστηκαν και στην Κέρκυρα, όπου μικρός ανεμοστρόβιλος ξήλωσε κάποιες στέγες στην περιοχή του Άη Γιώργη Αργυράδων.

Καταιγίδα εκδηλώθηκε και στα Ιωάννινα όπου έχει ενισχυθεί ο άνεμος και υπάρχει χαμηλή νέφωση, αλλά και βροχή στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν έντονα φαινόμενα.

Σημειώνεται πως ανέβηκε η στάθμη του Αμβρακικού στην Αμφιλοχία, ενώ σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η Ηλεία όπου αυτή την ώρα επικρατούν νότιοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Tέλος στην Πάτρα, από το πρωί κυριαρχούσαν ισχυροί άνεμοι ενώ λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ξεκίνησε έντονη βροχόπτωση. Υπενθυμίζεται πως το πρωί είχε σημειωθεί διακοπή ρεύματος στο κέντρο της πόλης και στην Αγία Σοφία, με την Πυροσβεστική να δέχεται 20 κλήσεις για απεγκλωβισμό από ασανσέρ.

Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε προβλήματα κυρίως στην περιοχή της Αχαγιάς, σύμφωνα με το pelop.gr, πλημμύρες είχαμε και στην περιοχή των Δεμενίκων.

#ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΠΑΤΡΑ #ΛΑΡΙΣΑ #ΚΑΡΔΙΤΣΑ #ΚΟΖΑΝΗ #ΗΛΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3PFwuVh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη