Θεσσαλονίκη: Συμμορίες κλέβουν αυτοκίνητα για λογαριασμό διακινητών μεταναστών - Το κόλπο με τα GPS και οι «ταρίφες»

Θεσσαλονίκη: Συμμορίες κλέβουν αυτοκίνητα για λογαριασμό διακινητών μεταναστών - Το κόλπο με τα GPS και οι «ταρίφες»

Οργανωμένες ομάδες από Έλληνες και Σύρους, κλέβουν αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, και στη συνέχεια τα πωλούν στα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδα Voria.gr, στο στόχαστρο των εγκληματικών οργανώσεων μπαίνουν κυρίως τζιπ μεγάλου κυβισμού «όπως τα Nissan Xtrail και Qashqai καθώς και άλλα, προκειμένου και να χωρούν μέσα σε αυτά πολλοί μετανάστες και να έχουν ιπποδύναμη για να αναπτύξουν ταχύτητα».

Οι ομάδες των Ελλήνων και αλλοδαπών στοχεύουν σε νέα μοντέλα οχημάτων, από το 2017 και μετά, και όταν το κλέψουν στη συνέχεια προσπαθούν να δουν εάν το όχημα διαθέτει GPS και άρα μπορεί να το εντοπίσει ο ιδιοκτήτης του.

Η μία μέθοδος που ακολουθούν οι δράστες, προκειμένου να ελέγξουν την ύπαρξη του GPS του οχήματος, είναι να το οδηγήσουν σε ένα απόμερο και απομακρυσμένο, από το σημείο που το έκλεψαν, μέρος. Eκεί το αφήνουν για 2-3 ημέρες. «Έτσι εάν υπάρχει GPS θα δουν τον ιδιοκτήτη να φτάνει στο σημείο και να παίρνει το όχημά του. Εάν όχι, τότε το παίρνουν και το πωλούν σε διακινητές παράτυπων μεταναστών», σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν είναι να τοποθετήσουν ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα προκειμένου να «μπλοκάρουν» το GPS. «Κυρίως όμως χρησιμοποιείται η πρώτη μέθοδος», ανέφερε η πηγή της αστυνομίας στη voria.gr.

Αφού διαπιστωθεί τελικά ότι το αυτοκίνητο είναι «ελεύθερο» συστημάτων εντοπισμού τότε μέσα από άτομα – συνδέσμους το πωλούν στους διακινητές έναντι ποσού που κυμαίνεται από 2.500 έως και 3.500 ευρώ.

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ #GPS #ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NLPhjX9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη