Nations League: Ψάχνει νίκη - πρωτιά η Εθνική Ελλάδας στο Κόσοβο

eurokinissi

Μετά τα «διπλά» που σημείωσαν στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων τους στο Nations League, Ελλάδα και Κόσοβο τίθενται αντιμέτωποι (5/06, 21:45) σε ένα πρόωρο ντέρμπι κορυφής.

Στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ σε επίσημο αγώνα στον πάγκο της, η Εθνική πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το «Γουίντσορ Παρκ» του Μπέλφαστ, απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία, με το «χρυσό» γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 39ο λεπτό να της χαρίζει το πρώτο της «τρίποντο» στον 2ο όμιλο της League C.

Στην 1η αγωνιστική, το Κόσοβο νίκησε εκτός έδρας την Κύπρο με 2-0 στην «AEK Arena» της Λάρνακας.

Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα «συγκρούονται» στην Πρίστινα, για την 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, με στόχο την πρώτη θέση του ομίλου και τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μην βλέπει άλλο αποτέλεσμα από το «διπλό», όπως ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του αγώνα.

Άλλωστε με νίκη στην Πρίστινα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μείνει μόνο στην πρώτη θέση και θα έχει βγάλει με απόλυτη επιτυχία τις δύο πιο δύσκολες αναμετρήσεις του στον όμιλο.

Σε αυτήν του την προσπάθεια ο Πογέτ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Γιάννη Κώτσιρα, ο οποίος αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο προσαγωγό στην προπόνηση. Αυτή η εξέλιξη ίσως χαρίσει στον Μπάλντοκ το πρώτο του 90λεπτο με τα «γαλανόλευκα». Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Γιώργου Μασούρα (έχει χάσει προπονήσεις).

Μέχρι το 2020 δεν υπήρχε προϊστορία με το Κόσοβο... Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο προηγούμενο Nations League και αμέσως μετά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Ελλάδα νίκησε στο πρώτο παιχνίδι στην Πρίστινα, ενώ στα τρία που ακολούθησαν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες. Το τελευταίο τον περασμένο Νοέμβριο στο «Σπύρος Λούης» ήταν και το τελευταίο του Τζον Φαν'τ Σχιπ στον γαλανόλευκο πάγκο.

Ο 40χρονος Σκωτσέζος Τζον Μπίτον ορίστηκε διαιτητής του αγώνα. Έχει σφυρίξει ελληνικές ομάδες τρεις φορές στα Κύπελλα Ευρώπης. Στις 3 Νοεμβρίου 2016 ΠΑΟΚ - Καραμπάχ 0-1, στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 Ριέκα - ΑΕΚ 1-2 και στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ΠΑΟΚ - Γρανάδα 0-0.

Όλα τα παιχνίδια ήταν στη φάση των ομίλων του Europa League. Ο Μπίτον είναι ο 13ος Σκωτσέζος διαιτητής στην ιστορία της Εθνικής. Από αυτούς τους 13 μόνο ένας μας έχει σφυρίξει δύο φορές. Ο Χιού Ντάλας σε δύο φιλικά το 2000.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της League C και η βαθμολογία:

2η αγωνιστική - 05.06.2022

Κύπρος - Βόρεια Ιρλανδία 19.00

Κόσοβο - Ελλάδα 21.45

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα)
Κόσοβο 3
Ελλάδα 3
Βόρεια Ιρλανδία 0
Κύπρος 0

#Nations_League #ΕΘΝΙΚΗ_ΕΛΛΑΔΟΣ #ΕΘΝΙΚΗ_ΟΜΑΔΑ #ΚΟΣΟΒΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tV01f4O
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη