Σε «Panama Papers» και λίστα Λανγκάρντ ο Τράγκας: «Μυστήριες» μετακινήσεις ελεγκτών, απειλές και εκβιασμοί

Σε «Panama Papers» και λίστα Λανγκάρντ ο Τράγκας: «Μυστήριες» μετακινήσεις ελεγκτών, απειλές και εκβιασμοί

Δεκάδες είναι πλέον οι καταγγελίες για την προέλευση των χρημάτων του Γιώργου Τράγκα.

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα, ενώ πλέον αποκαλύπτεται ότι ελέγχθηκε και μετά την αναφορά του ονόματός του στη «Λίστα Λαγκάρντ» και στα «Panama Papers», όμως «χωρίς συνέχεια».

«Ο Γιώργος Τράγκας είχε ελεγχθεί επτά-οκτώ φορές από το ΣΔΟΕ και την αρμόδια Αρχή για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή ύστερα από αγορές ακινήτων στην Ελλάδα», σημειώνει στο «Βήμα της Κυριακής» κρατικός λειτουργός που γνωρίζει το περιεχόμενο των ελέγχων στα περιουσιακά στοιχεία του εκλιπόντος.

Σε μια από αυτές (για τη βίλα στην Κασσιόπη της Κέρκυρας) είχε δηλώσει ως τιμή αγοράς το 10% της πραγματικής, χρησιμοποιώντας για την αγορά του ακινήτου αξίας 1.200.000 ευρώ μια βρετανική offshore εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ.Τότε υπήρξε «έφοδος» σε δικηγορικό γραφείο στο Νησί των Φαιάκων για να βρεθεί το τρικ αποφυγής φόρου.

«Εξαφανίστηκαν» ελεγκτές οικονομικών στοιχείων

«Υπήρξαν ακόμη έλεγχοι για πώληση αθλητικής εφημερίδας, όπου και πάλι φαίνεται να δηλώθηκαν κατά πολύ μεγαλύτερα ποσά, αλλά και για κατάθεση της τάξης του 1.000.000 ευρώ που έκανε στη γαλλική τράπεζα ΒΝΒ Baribas, όπου έχουν βρεθεί και άλλες ύποπτες συναλλαγές συναδέλφων του», προσθέτει το πρόσωπο που διατηρεί την ανωνυμία του.

Σε μια-δυο περιπτώσεις, μάλιστα, «είχαν υπάρξει μετακινήσεις ελεγκτών των οικονομικών στοιχείων του, που είχαν προκαλέσει ερωτηματικά για τον χρόνο που έγιναν».

Ακόμη είχε καταδικαστεί αρχικά (σ.σ. σε αρκετές περιπτώσεις είχε απαλλαγεί) με «τρύπες» που ξεπερνούσαν πολλές φορές τα 10 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια ωστόσο εμφάνιζε παραστατικά εκποίησης περιουσιακών στοιχείων και κυρίως πώλησης ΜΜΕ που ήταν στην ιδιοκτησία του.

Εκβιασμοί και απειλές

Οσον αφορά τις καταγγελίες στην Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος που συνέταξε το 60σέλιδο πόρισμα για τις ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων, τονίζει, τέλος, ότι «υπήρξαν άτυπες μαρτυρίες δεκάδων ιδιωτών – πολλοί από αυτούς με αυτοπρόσωπη παρουσία – από τον ναυτιλιακό, εμπορικό και ασφαλιστικό χώρο, οι οποίοι υποστήριξαν ότι έπεφταν θύματα εκβιασμού ύστερα από υπαινικτικά δημοσιεύματα για «παρανομίες» τους, ενώ φέρεται να υπήρξαν ορισμένες έμμεσες απειλές από την πλευρά για ενεργοποίηση φορολογικών ελέγχων.

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΤΡΑΓΚΑΣ #ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ #ΑΠΕΙΛΕΣ #ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ #ΜΑΥΡΟ_ΧΡΗΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/eQWdMyx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη