Power Pass: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ

Power Pass: Ανοίγουν οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ

Αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγουν οι αιτήσεις για το Power Pass με ΑΦΜ. Οι καταναλωτές θα πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά τον λογαριασμό ρεύματος τους, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η ημερομηνία έκδοσης. Αναλυτικά η διαδικασία βήμα -βήμα.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος με επιστροφές ποσών έως 600 ευρώ.

«Από αυτήν την πλατφόρμα θα περάσει ουσιαστικά το 98% των οικογενειών στην Ελλάδα γιατί αφορά καθαρό οικογενειακό εισόδημα 45.000 ευρώ, στο εισόδημα αυτό δεν προσμετράται τυχόν εισόδημα προστατευόμενου μέλους.

Από την Παρασκευή και μετά θα μπορεί κανείς με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ να υποβάλει την αίτησή του, μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα γίνουν όλες οι αιτήσεις και αμέσως μετά θα γίνει ο σχετικός υπολογισμός για το ποσοστό εκείνο που θα αφορά το ποσό εκείνο για τον καθένα ξεχωριστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ουσία πρόκειται για το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόστηκε και στο Fuel Pass, δηλαδή, οι αιτήσεις θα γίνονται για τον καθένα συγκεκριμένη ημέρα ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του ώστε να αποτραπεί υπερφόρτωση της πλατφόρμας ενώ, ενδεχομένως αφού γίνουν οι αιτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή για αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ για κάποιο διάστημα.

Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του gov.gr θα ανοίγει κάθε μέρα για διαφορετικό ΑΦΜ.

Η αρχή θα γίνει εφόσον αυτό τελικά ανακοινωθεί- με τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1.

Ακολούθως, κάθε μέρα θα ανοίγει για τους επόμενους αριθμούς. Επειδή, ωστόσο, η προηγούμενη διαδικασία με το Fuel Pass έδειξε ότι ενδεχομένως να είναι «έκπληξη» οι λήγοντες κάθε μέρα, οι δικαιούχοι καλό θα είναι να μπαίνουν και να τσεκάρουν στην πλατφόρμα, ή να ενημερώνονται προτού προχωρήσουν στην αίτηση.

Πώς κάνετε αίτηση για επίδομα ρεύματος

Αρχικά, θα πρέπει να θυμάστε πως όταν ανοίξει η πλατφόρμα, θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα τα εξής στοιχεία για να ολοκληρώσετε την αίτηση στο gov.gr:

Το ΑΦΜ σας

  • Τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet
  • Το IBAN του τραπεζικού σας λογαριασμού
  • Το Power Pass αφορά μόνο την πρώτη κατοικία και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία θα αντλούνται από την ΑΑΔΕ απευθείας. Οι χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος θα αντλούνται απευθείας από τους παρόχους.

Βήμα - βήμα, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, η διαδικασία της αίτησης είναι η εξής:

  • είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
  • ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
  • αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
  • αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται
  • θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφέρομενος
  • θα γίνεται αυτόματα η διασταύρωση των στοιχείων και θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία.
  • εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

Τι πρέπει να προσέξετε

Μεγάλη προσοχή ωστόσο θα πρέπει να δείξουν οι καταναλωτές σχετικά με τους ποιους λογαριασμούς αφορά η επιδότηση ρεύματος καθώς οι καταναλωτές θα πρέπει να κοιτάξουν προσεκτικά τον λογαριασμό τους, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι η ημερομηνία έκδοσης και όχι η περίοδος κατανάλωσης.

Ο λόγος αφορά στην υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι σύμφωνα με το άρθρο 3, για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού, που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαϊου 2022.

Συνεπώς, ό,τι εκδίδεται μετά τον Μάιο, ακόμα και εάν αφορά στο «επίμαχο τετράμηνο» των αυξήσεων, είναι εκτός επιδότησης.

#POWER_PASS #ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #TAXISNET


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZyoEfKI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη