Power Pass: Αυτό είναι το «κλειδί» για το επίδομα ρεύματος, ποιοι δεν θα το πάρουν

Power Pass: Αυτό είναι το «κλειδί» για το επίδομα ρεύματος, ποιοι δεν θα το πάρουν

Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα ρεύματος, καθώς μετά του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις, με τις πληρωμές του Power Pass να γίνονται στα μέσα Ιουλίου.

Στο «φουλ» δουλεύουν οι μηχανές σε υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ΑΑΔΕ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημίωσης από 18 έως 600 για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος το διάστημα από 1/12 έως και 31/5.

Στις 14 - 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα ρεύματος, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι πληρωμές πρόκειται να γίνουν μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως το «κλειδί» για το Power Pass είναι οι φορολογικές δηλώσεις.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται όλους όσος το 2021 είχαν καθαρό οικογενειακό εισόδημα - μετά την αφαίρεση των φόρων - έως 45.000 ευρώ.

Ο χαρακτηρισμός «καθαρό εισόδημα» σημαίνει ότι από το συνολικό εισόδημα που αποκτήθηκε το 2020 και δηλώθηκε στην εφορία το 2021 αφαιρούνται οι φόροι δηλαδή ο φόρος που αναλογεί η εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος.

Με τον τρόπο αυτό, δικαίωμα για την επιδότηση αποκτούν και όσοι εμφάνισαν στην φορολογική δήλωση του 2021 οικογενειακά εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 45.000 ευρώ, καθώς το δηλωθέν εισόδημα που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό περιλαμβάνει και τους φόρους και έτσι είναι πάντα υψηλότερο από το καθαρό.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν θα λάβουν επιδότηση όσοι είχαν καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ το 2021.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Το επίδομα θα δοθεί έπειτα από αίτηση σε ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο gov.gr, με κωδικούς Taxisnet.

Αρχικά μόλις μπαίνετε στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται η πρώτη κατοικία, όπως είναι δηλωμένη στο Ε1.

  • Αν είναι η σωστή, πατάτε ναι και προχωράτε στο επόμενο βήμα.
  • Αν δεν είναι, έχετε τη δυνατότητα να επικαιροποίησετε τα στοιχεία σας, δηλώνοντας τη νέα κύρια κατοικία.

Σε κάποια επόμενη επιλογή θα χρειαστεί να καταχωρήσετε και το ΙΒΑΝ του λογαριασμού ρεύματος.

Σημειώνεται, τέλος, πως στην πρώτη σελίδα θα εμφανίζεται το ρολόι και το ποσοστό χρήσης συνιδιοκτησίας. Σε αυτά δεν χρειάζεται να βάλετε κάτι γιατί θα αντλούνται από τον πάροχο του ρεύματος.

Δεν θα χρειάζεται να εισάγετε τις χρεώσεις, αυτό θα γίνεται απευθείας από τις εταιρείες – παρόχους ενέργεια. Σημαντικό: Θα πρέπει να έχετε κρατήσει τους λογιαριασμούς ώστε να εξακριβώσετε ότι είναι σωστά τα ποσά!

Αυτός είναι ο μαθηματικός τύπος: Υπολογίστε το ποσό

Το ποσό επιστροφής υπολογίζεται, ανά μήνα, σύμφωνα με τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

Ποσό επιστροφής = (Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής) * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60%.

#POWER_PASS #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ_ΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/h8UKvAp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη