Power Pass: Ποιοι «κόβονται» από το επίδομα ρεύματος, πότε κλείνει η πλατφόρμα

Power Pass: Ποιοι «κόβονται» από το επίδομα ρεύματος, πότε κλείνει η πλατφόρμα

Μετά τις 14 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα στο gov.gr για το Power Pass, που προβλέπει επιστροφή χρημάτων 18 έως 600 ευρώ για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος. Θα παραμείνει ανοιχτή έως 30 Ιουνίου.

Μετά την επόμενη Τρίτη, 14 Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr για την επιδότηση ρεύματος (Power Pass) και την επιστροφή έως 600 ευρώ στους καταναλωτές.

Η επιδότηση για το ρεύμα αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Όσο για την πληρωμή, στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων» με το οικονομικό επιτελείο να μιλά για πληρωμές μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Ποια είναι τα κριτήρια για τους δικαιούχους;

Αφορά φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων, φορολογικού έτους 2020, έως τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ. Αν ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων, φορολογικού έτους 2021.

Τα στοιχεία εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, λαμβάνονται υπόψη, όπως έχουν δηλωθεί έως την 1η Μαΐου 2022. Τα στοιχεία φορολογικής κατοικίας, καθώς και του εισοδήματος φορολογικού έτους 2021, λαμβάνονται υπόψη, όπως έχουν δηλωθεί, μέχρι τη στιγμή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης κάθε δικαιούχου.

Ποιοι «κόβονται» από το επίδομα ρεύματος

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, δύο είναι οι περιπτώσεις που «κόβονται» από την επιδότηση:

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζεται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά σε παροχή οικιακής χρήσης, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα που το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά την αφαίρεση των φόρων που δηλώθηκε στην εφορία το 2021 δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι από το συνολικό εισόδημα αφαιρούνται οι φόροι και συνεπώς δικαιούχοι της επιδότησης είναι και όσοι εμφάνισαν στη φορολογική δήλωση του 2021 οικογενειακά εισοδήματα πάνω από 45.000 ευρώ.

Πώς και μέχρι πότε κάνετε αίτηση

Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η διαδικασία της αίτησης είναι η εξής:

είσοδος και σύνδεση στο gov.gr
ταυτοποίηση και αυθεντικοποίηση με κωδικούς Taxisnet
αίτηση κάνει μόνος ένας εκπρόσωπος κάθε νοικοκυριού, μία αίτηση δηλαδή στον κάθε λογαριασμό
αν κάνουν αίτηση και οι δύο, το επίδομα θα το παίρνει όποιος έχει το ΑΦΜ στον λογαριασμό ρεύματος που εκδίδεται θα του εμφανίζεται η ένδειξη «κύρια κατοικία». Επιδοτείται μόνο η κύρια κατοικία. Προβάλλεται ως κύρια κατοικία αυτή που έχει δηλωθεί στο Ε1 που έχει υποβάλει ο ενδιαφέρομενος θα ακολουθεί ερώτηση αν δέχεστε ότι αυτά είναι τα στοιχεία. Εάν όχι, θα εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022

#POWER_PASS #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ #ΑΙΤΗΣΕΙΣ #TAXISNET


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/iSd8w3G
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη