RGC 2022 - Ελίζα Φερέιρα: «Εκμεταλλευτείτε τους ευρωπαϊκούς πόρους για την εποχή της ψηφιακής Ελλάδας»

RGC 2022 - Ελίζα Φερέιρα: «Εκμεταλλευτείτε τους ευρωπαϊκούς πόρους για την εποχή της ψηφιακής Ελλάδας»

Η Επίτροπος Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελίζα Φερέιρα, εκπροσωπώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έκανε διαδικτυακή παρέμβαση κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (RGC).

Η κα. Φερέιρα, μιλώντας στο RGC 2022, που διοργανώνει το τριήμερο 9-11 Ιουνίου η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες γραμμές, καθώς και στη βεντάλια χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιφερειών ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Σε αυτό το πλαίσιο, και στοχεύοντας στην ανάκαμψη των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υπογράψει κοινό σχέδιο δράσης με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Επίτροπος αναφέρθηκε στη νέα περίοδο προγραμματισμού, δηλώνοντας πως υπάρχουν περισσότερα μέσα, περισσότερες ευκαιρίες και επενδυτικές δυνατότητες από ποτέ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και την επίτευξη του στόχου μιας ανθεκτικής, πράσινης και ψηφιακής ανάκαμψης. Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν την άνευ προηγουμένου πρόκληση της ανάπτυξης και υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων που στηρίζονται στο νέο πολυετές δημοσιονομικό πρόγραμμα. Ως εκ τούτου, κρίνεται απαραίτητο να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, προκειμένου να επιτύχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Μέσω του κοινού σχεδίου δράσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών φιλοδοξούν να στηρίξουν τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, να δώσουν ώθηση στην πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και στην ανάπτυξη επενδυτικών εργαλείων, αλλά και να προωθήσουν την οικονομική και κοινωνική συνοχή με την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας στην Ευρώπη.

Νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για τα προβλήματα υπογεννητικότητας

Ακόμη, αναφέρθηκε τόσο στην επείγουσα χρηματοδότηση για τη φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία, όσο και σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υπογεννητικότητας στα κράτη-μέλη. Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες που προσφέρει η τηλεργασία στην ανάπτυξη των μικρότερων πόλεων, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα ζωής των εργαζομένων, αλλά και στηρίζοντας την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, που έχουν πλήξει πολλές φορές τη χώρα μας, με τη βοήθεια ευρωπαϊκών επενδυτικών προγραμμάτων για τη βελτίωση υποδομών και μέσων. Η κα. Φερέιρα έκλεισε την ομιλία της, καλώντας την χώρα μας να εκμεταλλευτεί στον έπακρον τους ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να περάσει στην εποχή της ψηφιακής Ελλάδας, να αναπτύξει την οικονομία της και να καταπολεμήσει την ανεργία.

#ΣΥΝΕΔΡΙΟ #ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZK8OfJQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη