Συνεχίζει τις προκλήσεις ο τουρκικός τύπος - Yeni Safak: Η Άγκυρα μπορεί να διεκδικήσει 22 νησιά στο Αιγαίο (εικόνες, βίντεο)

ΑΠΕ

Ότι η Τουρκία μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και 22 νησιά του Αιγαίου υποστηρίζει ο τουρκικός Τύπος που συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης έχει στρατιωτικοποιήσει τα συγκεκριμένα νησιά.

Κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις, με τον Τύπο αυτή την φορά να παίρνει τη σκυτάλη από τους Τούρκους πολιτικούς και να μιλά για δικαίωμα της χώρας σε 22 νησιά του Αιγαίου λόγω της «παραβίασης εκ μέρους της Ελλάδας της συνθήκης της Λωζάνης».

milliyet

Οι τουρκικές εφημερίδες διαδίδουν ότι η Άγκυρα μπορεί να διεκδικήσει 22 νησιά στο ανατολικό Αιγαίο για τα οποία -όπως αναφέρουν- «έχει δοθεί στην Ελλάδα το δικαίωμα χρήσης υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης».

yenisafak

H Yeni Safak πάει ένα βήμα παραπέρα μάλιστα αφού αναφέρει πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία σε 9 ελληνικά νησιά, ενώ η Milliyet «διεκδικεί» μεταξύ άλλων τη Ρόδο, τη Χίο και τη Λέσβο.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ #ΝΗΣΙΑ_ΑΙΓΑΙΟΥ #ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ #ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mTM53zx
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη