Καμένα Βούρλα: Σήμερα τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2022»

Το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 1ου Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2022», που διοργανώνει ο Δήμος Καμένων Βούρλων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

Το Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου και θα λάβει χώρα επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη (έναντι Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος, στον πεζόδρομο δίπλα στην παραλία), πραγματοποιείται στο πλαίσιο κοινών δράσεων προβολής και προώθησης της ευρύτερης περιοχής, για την ανάδειξη της τοπικής κουλτούρας και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Μέσα από αυτό το φεστιβάλ γεύσεων, Δήμος και Επιμελητήριο έχουν στόχο να λειτουργήσουν ως «ομπρέλα» των τοπικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, να προσελκύσουν επισκέπτες αλλά και επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής μας.  Κύριο μέλημα είναι να ταυτιστεί η τοπική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα με το μέρος παραγωγής και να γίνει ευρύτερα γνωστός ο τόπος και ο τρόπος με τον οποίο παράγονται.

Στο πλαίσιο της δράσης, θα αναπτυχθούν στα Καμένα Βούρλα ενότητες με βασικούς άξονες: Ποιοτικά Προϊόντα – Γαστρονομία – Τουρισμός – Ανάδειξη τοπικής ταυτότητας.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασί, χυμό ρόδι, μέλι, μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, κελυφωτό φιστίκι και άλλους ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά, πίτες, παραδοσιακά και ζαχαρώδη προϊόντα.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί με παράλληλες δράσεις ζωντανής μουσικής το Σάββατο 16 Ιουλίου μετά τις 20:30, ενώ την Κυριακή 17 Ιουλίου την ίδια ώρα θα μαγειρέψουμε ζωντανά συνταγές με τα δικά μας προϊόντα, σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων.

Σας περιμένουμε!

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη