Αυξήσεις στο ρεύμα: Ποιοι θα πάρουν επιδότηση 100%

Αυξήσεις στο ρεύμα: Ποιοι θα πάρουν επιδότηση 100%

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εν΄έργειας κ. Σκρέκας  για τους καταναλωτές κοινωνικού τιμολογίου καλύπτεται το 100% της αύξησης. 

Την τιμή του ρεύματος που θα κληθούν να πληρώσουν τον Αύγουστο έμαθαν σήμερα (25.07.2022) οι καταναλωτές. Αρχικά, οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις τιμές των τιμολογίων τους και στη συνέχεια ο Κώστας Σκρέκας την επέκτασης της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος από την κυβέρνηση.

Στα 15-17 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται οι τελικές τιμές καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα που έκανε το μεσημέρι ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για το σύνολο της κατανάλωσης και όλες τις κατοικίες (κύριες και μη) διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα).

Στους μεγάλους κερδισμένους είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού τιμολογίου οι οποίοι παραδοσιακά παίρνουν πάντα μεγαλύτερη επιδότηση ρεύματος ενώ για αυτόν τον μήνα η επιδότηση θα φτάσει το 100% απορροφώντας έτσι ολόκληρη την αύξηση.

Αναλυτικά:

Για τις εμπορικές επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35 KV (μικρομεσαίες επιχειρήσεις): Η επιδότηση Αυγούστου θα είναι 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης με στόχο να καλυφθεί το 80% της ανατίμησης. Τον Ιούλιο η επιδότηση ήταν 192€/MWh, συνεπώς αυξάνεται κατά 56,2%.

Για τους αγρότες η επιδότηση διαμορφώνεται στα 337 ευρώ ανά μεγαβατώρα (με στόχο να καλυφθεί το 82-99% της αύξησης). Τον Ιούλιο ήταν 213€/MWh

Για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές η επιδότηση αυξάνεται στα 250 ευρώ ανά ηλεκτρική μεγαβατώρα από 148 ευρώ/MWh τον Ιούλιο.

Για το φυσικό αέριο η επιδότηση διαμορφώνεται στα 30 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα για τον αύγουστο για τους εμπορικούς καταναλωτές.

#ΡΕΥΜΑ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ #ΑΥΞΗΣΕΙΣ #ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ_ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/BpucRkN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη