Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Εντάχθηκαν έργα αποκατάστασης υποδομών συνολικού προϋπολογισμού 10.645.000 €


Μετά από σχετική πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Εντάχθηκαν έργα αποκατάστασης υποδομών

συνολικού προϋπολογισμού 10.645.000 €

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει ότι εντάχθηκαν 5 σημαντικά έργα αποκατάστασης υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 10.645.000 € στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022, με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

 

Συγκεκριμένα, μετά την πρόταση που κατέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με βάση και τα σχετικά αιτήματα των εμπλεκόμενων δήμων, εντάχθηκαν τα ακόλουθα έργα:

  1. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΙΑΝΟΣ») ΣΤΙΣ 18- 9-2020», προϋπολογισμού 1.550.000 €.

  2. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Ε.Υ.Α. ΛΑΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ "ΙΑΝΟΣ") της 18ης Σεπτεμβρίου 2020» προϋπολογισμού 795.000 €.

  3. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΙΑΝΟΣ») ΣΤΙΣ 18.9.2020», προϋπολογισμού 1.400.000 €.

  4. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ («ΙΑΝΟΣ»)ΤΗΣ 18ης & 19ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020», προϋπολογισμού 1.000.000 €.

  5. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 05-08-2021», προϋπολογισμού 5.900.000 €.

Με αφορμή την ένταξη των έργων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στην πρώτη γραμμή, με όλο το μηχανισμό της, σε κάθε φυσική καταστροφή. Παραμένει στο πεδίο της μάχης, όμως και στη συνέχεια για να επουλώσει πληγές. Αυτό ακριβώς κάνουμε σε περιοχές της Φωκίδας και της Φθιώτιδας, που επλήγησαν από πυρκαγιές και από το καιρικό φαινόμενο “Ιανός”.

»Καταθέσαμε συγκεκριμένες και ώριμες προτάσεις για αναγκαία έργα αποκατάστασης υποδομών. Διεκδικήσαμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και μετά την απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, προχωρούμε μαζί με τους Δήμους σε δημοπρατήσεις και στην υλοποίηση».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη