Μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο: 112 για εκκένωση του οικισμού Μέλαμπες

Μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο: 112 για εκκένωση του οικισμού Μέλαμπες

Δύσκολη μάχη με τις φλόγες στα νότια του νομού Ρεθύμνου εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φωτιές που ξέσπασαν στο Ροδάκινο και μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης εξακολουθούν να μαίνονται.

Δύο είναι τα ενεργά μέτωπα στο νομό Ρεθύμνου, με εκείνο που ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση και πέρασε στην Ορνέ, να φτάνει πλέον στις Μέλαμπες έχοντας θέσει σε πλήρη συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Δεδομένου ότι η κατάσταση κρίνεται ανεξέλεγκτη, στους κατοίκους του οικισμού Μέλαμπε εστάλη 112 για προληπτική εκκένωση προς Νέα Κρύα Βρύση.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα και με το cretalive, υπάρχουν ενδείξεις ότι το πύρινο μέτωπο λόγω και της φοράς των ανέμων ενδέχεται να κινηθεί προς την Αγία Γαλήνη.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Λιμενικό προκειμένου να μεταφερθούν στο θέρετρο πλωτά μέσα, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που απαιτηθεί εκκένωση και του εκεί οικισμού.

Εξάλλου, σκάφη που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλακιά, λόγω της πυρκαγιάς στο Ροδάκινο μετακινούνται προς την Αγία Γαλήνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την ώρα, επιχειρούν τα ελικόπτερα που έχουν σταλεί στην περιοχή, γιατί τα Canadair είναι αδύνατο να πετάξουν λόγω του στροβιλισμού των ανέμων.

Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη, μαζί με εθελοντές και με τη συνδρομή των ΟΤΑ που διαθέτουν οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση.

Στην περιοχή, μάλιστα, έχει οργανωθεί Συντονιστικό Κέντρο για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κρίσης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή πυροσβεστικών δυνάμεων και εναέριων μέσων και από άλλες περιοχές της χώρας.

#ΦΩΤΙΑ_ΤΩΡΑ #ΦΩΤΙΑ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΡΕΘΥΜΝΟ #ΚΡΗΤΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ng67tbi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη