Φθιώτιδα: Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2021

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε σήμερα, 14 Ιουλίου, Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται παροχή επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της 11ης Δεκεμβρίου 2021 σε οριοθετημένες περιοχές των Δήμων Λαμιέων και Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Η επιχορήγηση παρέχεται για την αντιμετώπιση ζημιών των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και καλύπτει στοιχεία ενεργητικού, όπως εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής – συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου – και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα.

Η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 60% της εκτιμηθείσας ζημίας.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η επιχορήγηση συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 60% του ποσού της εκτιμηθείσας ζημίας, που δεν καλύπτεται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Το Υπουργείο Οικονομικών και οι Υπηρεσίες του, θα εργαστούν με ταχείς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και οι πληγέντες συμπολίτες μας να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη