Βάσεις πανελληνίων 2022: Έτοιμο το results minedu, πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα

Βάσεις πανελληνίων 2022: Έτοιμο το results minedu, πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους των πανελληνίων και τις οικογένειές τους, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων 2022 αύριο Παρασκευή 29/07.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες και εκτός απροόπτου, θα κοινοποιήσει τα ονόματα των επιτυχόντων και τις βάσεις εισαγωγής 2022 μέχρι την Παρασκευή (29/7), όπως αποκάλυψε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου» δήλωσε η υπουργός. «Με σεβασμό στην αγωνία του υποψηφίου και στην ανάγκη για βέλτιστο προγραμματισμό», συμπλήρωσε.

Οι εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται μεγάλη «βουτιά» των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι χαμηλές βαθμολογίες, σε συνδυασμό με τους συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αναμένεται να προκαλέσουν πτώση των βάσεων στη συντριπτική πλειονότητα των σχολών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τη μεγαλύτερη πτώση θα έχουν τα τμήματα που επηρεάζονται από τα Μαθηματικά, αλλά και από τη Φυσική, τη Βιολογία, τα Λατινικά και τα Αρχαία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας παρέδωσαν φέτος γραπτά χειρότερα από τα αντίστοιχα περσινά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, υπάρχουν τμήματα σχολών στα ΑΕΙ που μπορεί να παρουσιάσουν φέτος πτώση ακόμη και μεγαλύτερη των 500 μορίων, με εκείνα των μεσαίων και χαμηλών βαθμολογιών, ωστόσο, να εμφανίζουν πιο συγκρατημένη πτωτική τάση.

Εδώ, εξαίρεση θα αποτελέσουν – πιθανότατα – συγκεκριμένα οικονομικά τμήματα, τα οποία αναμένεται να ακολουθήσουν ανοδική τάση, κόντρα στο… ρεύμα. Ειδικότερα, προβλέπεται πτώση των βάσεων στο 1ο πεδίο (θεωρητικές σχολές) και στο 4ο πεδίο (οικονομικά) και πτωτική τάση στο 2ο επιστημονικό πεδίο (θετικών σπουδών) και ακόμα μεγαλύτερη στο 3ο (σπουδών υγείας).

Αναλυτικά

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) αναμένεται πτώση από τα πάνω στις περιζήτητες σχολές,

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) αναμένεται ελαφριά πτώση στα λεγόμενα ρετιρέ και σημαντική πτώση στις πιο χαμηλόβαθμες σχολές

- Στο 3ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής) εκτιμάται ότι θα σημειωθούν μικρές αυξομειώσεις των βάσεων στα επιμέρους τμήματα

- Στο 4ο επιστημονικό πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής) προβλέπεται «γκρέμισμα» των βάσεων από τα πάνω

Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης, για δεύτερη φορά φέτος, οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Παράλληλα, όπως και κάθε περασμένη χρονιά, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Αποτελέσματα για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

#ΒΑΣΕΙΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #RESULTS_MINEDU #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ_2022 #ΒΑΣΕΙΣ

Posted from: this blog via Microsoft Power Automate.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη