Τουρισμός για Όλους 2022: Ποιοι κόβονται από το tourism4all

Τουρισμός για Όλους 2022: Ποιοι κόβονται από το tourism4all

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο 16 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, όσοι δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση ή έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα Κοινωνικός Τουρισμός και North Evia-Samos Pass.

Μέχρι το Σάββατο (16/7) αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος Τουρισμός Για Όλους 2022 για το voucher των 150 ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους, υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Ειδικώς για ΑΜΕΑ που κληρώνονται ως δικαιούχοι, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑΜΕΑ, η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Δυνητικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

Οι δικαιούχοι

1. Δυνητικοί Δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», είναι ενήλικα φυσικά πρόσωπα, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και εμπίπτουν στα εισοδηματικά κριτήρια της παρούσας (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα).

2. Για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ήτοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022», Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα οριζόμενα στον κάτωθι πίνακα εισοδηματικά κριτήρια.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν, από κάθε πηγή. Στο ως άνω εισόδημα δεν προσμετράται τυχόν επίδομα αναπηρίας του δικαιούχου ή των εξαρτώμενων από αυτόν μελών το οποίο απαλλάσσεται του φόρου.

3. Για τους σκοπούς της παρούσας ως τέκνο νοείται κάθε φυσικό, νόμιμα αναγνωρισμένο ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου ο δικαιούχος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

DIKAIOUXOI1

Η μεγάλη ανατροπή

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα όπως είναι τώρα, αφορά αποκλειστικά τη διαμονή με την υφυπουργό Τουρισμού να διευκρινίζει πως «οποιαδήποτε άλλη προσθήκη θα καθυστερούσε αρκετά την έναρξή του» ενώ σημείωσε σχετικά με το πρόγραμμα:

Αυξημένος κατά 10 εκ. ο προϋπολογισμός,
30 εκ. το σύνολο,
επιπλέον 200.000 δικαιούχοι,
150€ επιπλέον και
το ατομικό εισόδημα είναι 16.000€ και 28.000€ το οικογενειακό (που προσαυξάνεται και στις δύο περιπτώσεις ανά παιδί 1.500€)

Πρόκειται στην ουσία για μια μεγάλη ανατροπή καθώς όπως είχε ανακοινωθεί το συγκεκριμένο voucher θα είναι στα πρότυπα της ψηφιακής κάρτας Freedom Pass και όσοι τη λάβουν θα μπορούν να την εξαργυρώσουν για διαμονή, εισιτήρια αλλά και στον επισιτισμό καθώς από φέτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φαγητό.

Αυτό είχαν επιβεβαιώσει τόσο ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας όσο και η Υφυπουργός Τουρισμού Μαρία Ζαχαράκη με δηλώσεις τους, ωστόσο, τελικά η καθυστέρηση στο πρόγραμμα δεν αφήνει περιθώρια για αυτές τις αλλαγές γεγονός που θα αφήσει τελικά τον Τουρισμό για όλους ως έχει δηλαδή θα περιλαμβάνει μόνο τη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.

Τουρισμός για όλους: Πώς κάνετε αίτηση

Σύνδεση με κωδικούς taxis στην σελίδα tourism4all.gov.gr
Συμπλήρωση στοιχείων διεύθυνσης και επικοινωνίας
Επισύναψη τυχόν πιστοποιητικού αναπηρίας πάνω από 67%
Συμπλήρωση ΑΜΚΑ, σε τυχόν δικαίωμα, συνοδού
Καταχώρηση στοιχείων ωφελούμενων
Έλεγχος και οριστικοποίηση της αίτησης
Λήψη αριθμού πρωτοκόλλου
Αρχειοθέτηση ή εκτύπωση της αίτησης

Ποιοι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση

Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος που εξετάζεται ανά κύκλο προγράμματος, δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης.

Η υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται μέχρι την 21η Ιουλίου 2022.

Παράλληλα δικαίωμα να πάρουν επιδότηση από το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δεν έχουν όσοι έχουν επιλεγεί για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ή είναι δικαιούχοι του Evia-Samos Pass ή κάποιου άλλου παρόμοιου προγράμματος.

Στην περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του α' κύκλου του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022»:

α) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 και 2022-2023 των Ο.Α.Ε.Δ. και Δ.ΥΠ.Α., αντιστοίχως, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι,

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος «Evia-Samos Pass» ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος.

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων της παρούσας ή ότι ο λαβών την ενίσχυση δεν είναι δικαιούχος, επιβάλλεται πέραν των προβλεπόμενων από άλλες διατάξεις κυρώσεων η άμεση επιστροφή προς το ελληνικό Δημόσιο του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης, ως αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

#ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ_ΓΙΑ_ΟΛΟΥΣ #TOURISM4ALL #ΑΙΤΗΣΕΙΣ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/e29Tm38
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη