Επίδομα Παιδιού Α21 - ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πληρώνονται στις 29 Ιουλίου

Επίδομα Παιδιού Α21 - ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πληρώνονται στις 29 Ιουλίου

Πράσινο φως για την πληρωμή της τρίτης δίμηνης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ στις 29 Ιουλίου δίνει απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Ειδικότερα εγκρίνεται το ποσό ύψους 193.270.000 ευρώ για την πληρωμή εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων του επιδόματος παιδιού Α21 αλλά και της προσαύξησης, δηλαδή της μιάμισης δόσης του επιδόματος σε όσους δεν το έχουν πάρει ακόμη αν και έχουν κάνει αίτηση.

Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Ειδικότερα όσοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση θα πληρωθούν στις 29 Ιουλίου την τρίτη διμηνιαία δόση με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην νέα φορολογικής τους δήλωση. Όσοι όμως δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση θα πληρωθούν με βάση τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει το 2020.

Έτσι μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Ο υπολογισμός θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποίηση αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα.

Σε περίπτωση που το εισόδημα του φορολογικού έτους 2021 είναι μικρότερο από εκείνο του 2020, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Αν όμως το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

#ΟΠΕΚΑ #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΠΑΙΔΙΟΥ #ΠΛΗΡΩΜΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yfQVExo
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη