Βγαίνει από τη φυλακή ο Λιγνάδης, πήρε αναστολή μέχρι το Εφετείο παρά την καταδική για 2 βιασμούς

Βγαίνει από τη φυλακή ο Λιγνάδης, πήρε αναστολή μέχρι το Εφετείο παρά την καταδική για 2 βιασμούς

Ελεύθερος αφήνεται ο Δημήτρης Λιγνάδης καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του παρά την πρόταση του εισαγγελέα που ανέφερε ότι μπορεί να προβεί «σε παρόμοιες πράξεις». 

Αποφυλακίζεται ο Δημήτρης Λιγνάδης παρά την καταδίκη του για δύο βιασμούς, καθώς παρά την εισ΄ήγηση του εισαγγελέα να μην του χορηγηθεί αναστολή καθώς «μπορεί να διαπράξει παρόμοια εγκλήματα», το δικαστήριο αποφάσισε να του δώσει αναστολή μέχρι το Εφετείο. 

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες 2 ενόρκους και μία δικαστή οι οποίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Δημήτρη Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου.

Καταδικάστηκε για δύο βιασμούς χωρίς ελαφρυντικά

Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια κάθειρξης για δύο βιασμούς.

Αν και ο εισαγγελέας πρότεινε αρχικά ποινή κάθειρξης για κάθε βιασμό για τον οποίο καταδικάστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, το δικαστήριο επιδίκασε 10 χρόνια για τον έναν και 5 για τον άλλο, με την τελική κατά συγχώνευση ποινή να φτάνει τα 12 χρόνια και για τους δύο.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Να σημειωθεί ότι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής είναι τα 15 έτη, ενώ η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή είναι της 5ετους φυλάκισης. Η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε αναστολή ενόψει της έφεσης, με τον εισαγγελέα να προτείνει την απόρριψή της καθώς έκρινε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης «Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να διαπράξει παρόμοια αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας κατά ανηλίκων δεδομένου ότι δεν έχει παραδεχθεί τα αδικήματά του».

#ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΛΙΓΝΑΔΗΣ #ΑΝΑΣΤΟΛΗ #ΒΙΑΣΜΟΣ #ΚΑΤΑΔΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/m2wUDSW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη