Φωτιά στη Δαδιά: Καλύτερη η κατάσταση αλλά και κίνδυνος αναζωπυρώσεων - Στο επίπεδο 4 ο δείκτης επικινδυνότητας

eurokinissi

Αντιληπτή πλέον δια γυμνού οφθαλμού είναι η βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που επί μία εβδομάδα καίει στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

«Τις προηγούμενες ημέρες ερχόμενος στη Δαδιά έβλεπες καπνούς και εστίες φωτιάς διάσπαρτες παντού. Σήμερα η εικόνα που αντικρίζουμε μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε, πάντα συγκρατημένα. Είναι μία καλύτερη ημέρα σε σχέση με τις προηγούμενες.

Το μέτωπο της Τετάρτης βόρεια-βορειοδυτικά της Λευκίμης σχεδόν έχει εξαφανιστεί, έχουν γίνει οι ζώνες πυρασφάλειας, τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν στοχευμένες ρίψεις νερού, ενώ οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης εντοπίζουν και σβήνουν τις εν δυνάμει νέες εστίες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Με την περιοχή να εμφανίζει δείκτη επικινδυνότητας 4 και τον βόρειο άνεμο έντασης 4 μποφόρ να κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του, ο κ. Πέτροβιτς διευκρινίζει ότι και αυτό το 24ωρο είναι κρίσιμο καθώς παρά την επαγρύπνηση του συνόλου των δυνάμεων πυρόσβεσης, ελλοχεύει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Ο αέρας και το αστάθμητο της επιρροής του στη συμπεριφορά της πυρκαγιάς είναι ο παράγοντας που προβληματίζει και τις δασικές υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν να εργάζονται στις διαπλατύνσεις υφιστάμενων αντιπυρικών ζωνών σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς και τα μηχανήματα βαρέως τύπου Στρατού και Περιφέρειας.

Στην περιοχή επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 13 πεζοπόρα τμήματα, μηχανήματα έργου του Στρατού και της Περιφέρειας με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και επτά πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

#ΦΩΤΙΑ #ΔΑΔΙΑ #ΕΒΡΟΣ #ΕΘΝΙΚΟ_ΠΑΡΚΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/I97VcYh
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη