Μήνυση εναντίον 6 γιατρών του «Παπαγεωργίου» για τον θάνατο 15χρονης: To χρονικό της τραγωδίας

Μήνυση εναντίον 6 γιατρών του «Παπαγεωργίου» για τον θάνατο 15χρονης: To χρονικό της τραγωδίας

«Μαμά δεν βλέπω καλά, Μαμά μου δεν βλέπω», ήταν τα τελευταία λόγια της 15χρονης που κατέληξε τον περασμένο Νοέμβριο στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης.

Οι γονείς της 15χρονης που κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» τον περασμένο Απρίλιο κατέθεσαν σήμερα μήνυση προκειμένου να διερευνηθεί η «σωρεία ιατρικών λαθών» που έγιναν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο δικηγόρος τους, Νίκος Διαλυνάς.

Όλα ξεκίνησαν με την 15χρονη από την Ιερισσό Χαλκιδικής τον Οκτώβριο του 2021 όταν εισήχθη για δεύτερη φορά στο «Παπαγεωργίου» με έντονους πόνους στην κοιλιά και υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις.

Οι γιατροί ενημέρωσαν τότε τους γονείς ότι το παιδί έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για συμφυσιόλυση και μάλιστα, ότι θα προβούν σε ανοιχτή επέμβαση ενώ μετά το πέρας του χειρουργείου, σύμφωνα με τους γιατρούς, αντιμετωπίστηκε το 80% των συμφύσεων. Επίσης, ανέφεραν στη μητέρα ότι ένα τμήμα του εντέρου ήταν «σάπιο» και λήφθηκε βιοψία.

Το παιδί στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε θάλαμο και διαπιστώθηκε, όπως λέει η μητέρα στο ThessToday.gr, ότι το μηχάνημα καταγραφής ζωτικών σημείων χτυπούσε συνεχώς καθώς οι σφύξεις ανέρχονταν μέχρι 140/λεπτό.

Σε ερώτηση της μητέρας γιατί χτυπάει το μηχάνημα, η αναισθησιολόγος του νοσοκομείου απάντησε ότι η κόρη τους χρειαζόταν υγρά. Το κοιλιακό άλγος επιδεινωνόταν συνεχώς και η μητέρα ζήτησε να έρθει ιατρός να την δει. «Οι υψηλές σφίξεις οφείλονταν σε απώλεια υγρών κατά το χειρουργείο», είπαν οι γιατροί στη μητέρα και μετέπειτα χορηγήθηκε στη 15χρονη μορφίνη, λόγω του έντονου κοιλιακού άλγους.

Αργότερα, η 15χρονη άρχισε να λέει στη μητέρα της «Μαμά δεν βλέπω καλά, Μαμά μου δεν βλέπω». Η μητέρα της βγαίνοντας τρομοκρατημένη από το δωμάτιο για να καλέσει βοήθεια, είδε έναν γιατρό και του είπε ότι το παιδί δεν είναι καλά και μετά από λίγο έχασε τις αισθήσεις της λόγω καρδιακής ανακοπής. Κλήθηκαν από την μητέρα οι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος, αναισθησιολόγος), οι οποίοι όταν προσήλθαν άρχισαν την διαδικασία της ΚΑΡΠΑ.

«Χάθηκαν πολύτιμα λεπτά για να σωθεί το παιδί»

«Ο γιατρός που ήρθε αρχικά στον θάλαμο το μόνο που έκανε ήταν να χορηγήσει οξυγόνο στην κόρη μου, χωρίς να αρχίσει την διαδικασία της ΚΑΡΠΑ, περιμένοντας να έρθουν οι υπόλοιποι γιατροί», καταγγέλει η μητέρα της 15χρονης στο ThessToday.gr τονίζοντας ότι χάθηκαν πολύτιμα λεπτά για να σωθεί το παιδί.

Μετά την ανάνηψη, η 15χρονη οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκε κοπρανώδη περιτονίτιδα.

Έγιναν πλύσεις περιτοναϊκής κοιλότητας, αφαίρεση τμήματος εντέρου, κολοστομία και οδηγήθηκε στη ΜΕΘ. Στις 5 Νοεμβρίου του 2021, το παιδί υπέστη εγκεφαλικό οίδημα και έπρεπε να υποβληθεί σε κρανιοεκτομή, επέμβαση που έγινε την ίδια ημέρα. Ωστόσο, παρέμεινε σε βαρύτατη κατάσταση και κατέληξε στις 23 Νοεμβρίου από διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα, πολυοργανική ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή.

«Άλλα παιδιά έχουν αντέξει μέχρι και τρεις ημέρες με περιτονίτιδα, ενώ το δικό σας δεν άντεξε ούτε πέντε ώρες», άκουσε από το στόμα γιατρού σοκαρισμένη η μητέρα της 15χρονης η οποία, όπως δήλωσε στο ThessToday.gr δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι γιατροί δεν είχαν καταλάβει ότι η κόρη της είχε υποστεί περιτονίτιδα.

Μήνυση εναντίον 6 γιατρών από τους γονείς

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς ανέφερε ότι σήμερα κατατέθηκε μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης από τον πατέρα της 15χρονης εναντίον έξι γιατρών του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» με μάρτυρα την μητέρα η οποία ήταν μπροστά σε όλα τα γεγονότα.

Σωρεία λαθών έγινε και κατά το πρώτο χειρουργείο του παιδιού και μετέπειτα. Όταν έγινε το δεύτερο χειρουργείο, τότε ήταν αργά για το παιδί. Ο ιατρικός φάκελος είναι στα χέρια μας και επιβεβαιώνει όλα αυτά. Δεν είναι ότι καλύτερο για την κοινωνία να εμφανίζονται γονείς αγκαλιασμένοι και να δηλώνουν απογοητευμένοι από αυτά που αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο και που έχασαν το παιδί τους, τόνισε ο κ. Διαλυνάς.

Σημειώνεται πως στο πλάι των γονέων βρέθηκαν επίσης σήμερα και οι γονείς του τρίχρονου κοριτσιού που άφησε - κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες - την τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο».

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΙΑΤΡΙΚΟ_ΛΑΘΟΣ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ #ΝΕΚΡΗ #ΘΑΝΑΤΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/3w0boVj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη