-->

Πέντε μετάλλια και μία Εύφημος Μνεία για την Ελλάδα στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα του Όσλο

Facebook: International Mathematical Olympiad 2022 - Oslo

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 63ης Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας που διεξάγεται από τις 6 Ιουλίου στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η Ελληνική εθνική αποστολή, αποτελούμενη από έξι μαθητές Λυκείου απέσπασε 5 μετάλλια, 2 αργυρά και 3 χάλκινα, και μια Εύφημο Μνεία, συγκεντρώνοντας συνολικά 163 βαθμούς.

Η αποστολή της χώρας μας κατέλαβε την 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μεταξύ 104 χωρών, και την 6η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών για την Ελλάδα στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 1959 και στον οποίο η χώρα μας συμμετέχει από το 1975, και την δεύτερη καλύτερη επίδοση (75,73%: 26/104), μετά το 2017.

Η κατάταξη των μελών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας:

Πρόδρομος Φωτιάδης: Αργυρό μετάλλιο

Παναγιώτης Λιάμπας: Αργυρό μετάλλιο

Ορέστης Λιγνός: Χάλκινο μετάλλιο

Εμμανουήλ Πετράκης: Χάλκινο μετάλλιο

Γεώργιος Τζαχρήστας: Χάλκινο μετάλλιο

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης: Εύφημος μνεία

Τα αποτελέσματα έφεραν χαρά και ενθουσιασμό στην Ελληνική Αποστολή στο Όσλο της Νορβηγίας, και απέδειξαν το τεράστιο δυναμικό και την μεγάλη ικανότητα των Ελλήνων διαγωνιζομένων, όπως αναφέρει το hellasjournal.com.

Αρχηγός της Εθνικής Αποστολής είναι ο Αργύρης Φελλούρης, ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, και Υπαρχηγός ο Σιλουανός Μπραζιτίκος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η απονομή των μεταλλίων θα λάβει χώρα σήμερα στις 15:00 στις 3 μμ. στην αίθουσα απονομής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, στο Δημαρχείο του Όσλο, και θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά.

#ΕΛΛΑΔΑ #ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ_ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ #ΟΣΛΟ #ΜΕΤΑΛΛΙΑ #ΜΑΘΗΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0PylQDx
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->