-->

Μαγιορκίνης: «Οι πολίτες άνω των 70 ετών πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση»

Μαγιορκίνης: «Οι πολίτες άνω των 70 ετών πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας αναφορικά με τα κρούσματα του κορονοϊού μίλησε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γκίγκας Μαγιορκίνης.

 

«Στην σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των κρουσμάτων θα παρουσιάσει μείωση, γύρω το 15% με 20% πιο κάτω. Εισερχόμαστε στην φάση της συρρίκνωσης, γεγονός που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες γιατί έχει πέσει ο δείκτης της μεταδοτικότητας. Αυτό θα φέρει και επιπέδωση στις διασωληνώσεις, με τον αριθμό τους να μην ξεπερνά τις εκατό πενήντα», δήλωσε στο MEGA o κ. Μαγιορκίνης. 

Για την έξαρση που παρατηρήθηκε την προηγούμενη περίοδο στον αριθμό των κρουσμάτων ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε: «Η έξαρση του κορονοϊού μέσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οφείλεται κυρίως στις μεταλλάξεις 04 και 05 που έχουν δημιουργηθεί» εξήγησε ο καθηγητής.

«Όσοι είναι πάνω από 70 ετών, πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου τώρα, γιατί μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 98% », τόνισε κατηγορηματικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Για τον «long covid» ο καθηγητής ανέφερε ότι για τους πολίτες που τους ταλαιπωρούν επί μακρόν τα συμπτώματα της νόσησης υπάρχουν τα ιατρεία «long covid», όπου οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια.

#ΓΚΙΚΑΣ_ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/kSNWA4u
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->