Ο καύσωνας «λιώνει» την Βρετανία: Θα έχει περισσότερη ζέστη από το 99% του πλανήτη

Ο καύσωνας «λιώνει» την Βρετανία: Θα έχει περισσότερη ζέστη από το 99% του πλανήτη

Η Βρετανία ετοιμάζεται σήμερα για την θερμότερη μέρα όλων των εποχών.

 

Ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει για πρώτη φορά τους 40 βαθμούς στη Βρετανία και να φτάσει το ιστορικό ρεκόρ των 41 ή 42 βαθμών Κελσίου, με το Met Office να έχει εκδώσει «κόκκινο» συναγερμό για ακραίες θερμοκρασίες.

Για πρώτη φορά, οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας εξέδωσαν προειδοποίηση 4ης βαθμίδας, το υψηλότερο επίπεδο που αντιστοιχεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προειδοποιώντας τους πολίτες για τους κινδύνους της ζέστης.

Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιους μετεωρολόγους, ο καιρός στη Βρετανία σήμερα αναμένεται να είναι θερμότερος από το 98,8% του πλανήτη. Τα μόνα μέρη που αναμένεται να έχουν υψηλότερη θερμοκρασία είναι η έρημος Σαχάρα, η Καλιφόρνια και οι έρημοι των ΗΠΑ, η Μέση Ανατολή, η Ινδία, η δυτική Κίνα, η Γαλλία και το Βέλγιο.

{https://twitter.com/BenNollWeather/status/1548268178417262592}

#ΚΑΥΣΩΝΑΣ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΖΕΣΤΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gsVF8qH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη