Διευκρινίσεις Πλεύρη για τη δήλωση του περί μεταδοτικότητας του κορονοϊού σε κλειστούς χώρους

Διευκρινίσεις Πλεύρη για τη δήλωση του περί μεταδοτικότητας του κορονοϊού σε κλειστούς χώρους

Διευκρινίσεις σχετικά με δήλωσή του για τη μεταδοτικότητα του κορονοϊού στους εσωτερικούς χώρους, δίνει με νέα δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Θάνος Πλεύρης αναφέρει τα εξής:

«Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ελλάδα τυχαίνει οι κλειστοί χώροι να είναι περιορισμένοι έως ανύπαρκτοι και επομένως η μετάδοση του κορωνοϊού γίνεται κυρίως στους χώρους που συγκεντρώνεται ο κόσμος και αυτοί είθισται να είναι οι ανοιχτοί. Η σύσταση για χρήση μάσκας υπάρχει τόσο στους κλειστούς χώρους όσο και στους ανοικτούς όταν έχει συνωστισμό και στα Μέσα Μαζικής Μεταφορας υπάρχει υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας. Κάποιοι ευελπιστούν σε επαναφορά οριζόντιων μέτρων ακόμη και όταν είναι αχρείαστα απλά και μόνο για να υπηρετήσουν το κομματικό τους αφήγημα».

Η πρώτη δήλωση Πλεύρη

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση Alpha και ερωτηθείς, γιατί η πολιτεία δεν παίρνει μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα, που βρίσκεται σε έξαρση υποστήριξε συγκεκριμένα πως «η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους».

Πρόσθεσε πως «υπάρχει σύσταση για τη χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. Όμως η μετάδοση δεν γίνεται στους κλειστούς χώρους».

Στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «στη χώρα μας αυτή την περίοδο οι κλειστοί χώροι είναι περιορισμένοι. Η μετάδοση γίνεται κυρίως στους ανοιχτούς χώρους και στις μικρές ηλικίες που υπάρχει έντονη διασκέδαση».

Η πρόταση του υπουργού Υγείας περιορίστηκε στο «να τηρούνται τα μέτρα χωρίς την έννοια της υποχρεωτικότητας».

#ΘΑΝΟΣ_ΠΛΕΥΡΗΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΚΛΕΙΣΤΟΙ_ΧΩΡΟΙ #ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mAz95v3
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη