Απεργία της ΠΟΣΔΕΠ μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, ποιοι καταψήφισαν στη Βουλή

Απεργία της ΠΟΣΔΕΠ μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, ποιοι καταψήφισαν στη Βουλή

Η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ προκήρυξε απεργία για την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιουλίου. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή της Βουλής

Απεργία την Τετάρτη 13 και Πέμπτη 14 Ιουλίου προκήρυξε η ΠΟΣΔΕΠ αντιδρώντας στο νομοσχεδίο για τα πανεπιστήμια το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής σήμερα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση «η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της, αξιολογώντας την κρισιμότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, και διατηρώντας τη θέση της για μη ψήφιση του νομοσχεδίου,

1) θεωρεί αναγκαία την προκήρυξη απεργίας την Τετάρτη13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Σε αυτό το πλαίσιο καλεί τους συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις.

2) καλεί όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα διοργανωθούν από τους συλλόγους τις επόμενες ημέρες.

3) αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για συνεργασία με εκπροσώπους ομοσπονδιών των εργαζομένων στα ΑΕΙ, φοιτητών, και άλλων φορέων για τον καλύτερο συντονισμό των κινητοποιήσεων αυτές τις ημέρες και για τις αντιδράσεις μας την επόμενη περίοδο, που περιλαμβάνουν και την εξέταση ενδεχόμενης αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου».

Καταψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25

Ψηφίστηκε την Παρασκευή κατά πλειοψηφία, επί της αρχής του, από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ενίσχυση της Ποιότητας της λειτουργικότητας και της σύνδεσης τους με την κοινωνία».

Υπέρ της αρχής του νέου νομοθετικού πλαισίου, ψήφισε μόνο η κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μαζί με την Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Νωρίτερα, το νομοσχέδιο δέχτηκε τόσο τα θετικά σχόλια όσο και τις έντονες διαφωνίες από τους εξωκοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και εμφανίστηκαν με διαφορετικές προσεγγίσεις, απόψεις και προτάσεις.

Επίμαχο, κυρίως, σημείο των διαφορετικών προσεγγίσεων, απόψεων και προτάσεων των φορέων είναι το Σύστημα διοίκησης των δημόσιων πανεπιστημίων και ο νέος τρόπος εκλογής των μελών ΔΕΠ.

#ΠΟΣΔΕΠ #ΑΕΙ #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΑΠΕΡΓΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/bTDkClO
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη