Ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ πίσω από πίνακά του (εικόνα)

Ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ πίσω από πίνακά του (εικόνα)

Με το στόμα άνοιχτό έμειναν οι ειδικοί της Εθνικής Πινακοθήκης της Σκωτίας που ανακάλυψαν μια κρυμμένη αυτοπροσωπογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ πίσω από το έργο του «κεφάλι χωρικής».

Σε κοινή θέα κρύβονταν για χρόνια μια αυτοπροσωπογραφία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, την οποία ανακάλυψαν το απόγευμα της Παρασκευής, οι ειδικοί της Εθνικής Πινακοθήκης της Σκωτίας κρυμμένο πίσω από τον πίνακα «κεφάλι χωρικής».

Η ιστορική ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του εν λόγω πίνακα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Πινακοθήκης για επικείμενη έκθεση. Η αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ κρυβόταν μέχρι πρόσφατα πίσω από στρώματα κόλλας και χαρτονιού στο πίσω μέρος ενός αρκετά μεταγενέστερου έργου του.

Ο επικεφαλής των συντηρητών της πινακοθήκης, μίλησε για την έκπληξη που αισθάνθηκε όταν αντίκρισε το κρυμμένο έργο. «Όταν είδαμε για πρώτη φορά την ακτινογραφία ενθουσιαστήκαμε. Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη καθώς εμπλουτίζει τις γνώσεις μας για τη ζωή του Βαν Γκογκ».

vangogh

 

 

#ΒΑΝ_ΓΚΟΓΚ #ΖΩΓΡΑΦΟΣ #ΣΚΩΤΙΑ #ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5wTrAjn
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη