-->

Βρετανία: Ώρα... διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, κρίσιμη ψηφοφορία σήμερα για το Συντηρητικό Κόμμα

pexels

Η διαδικασία για την επιλογή του αντικαταστάτη του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ανεβάζει ταχύτητα, με τέσσερις υποψηφίους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να είναι στους δύο επικρατέστερους στην καθοριστική μάχη ηγεσίας που διχάζει το Συντηρητικό Κόμμα.

Από όταν ο Τζόνσον ανακοίνωσε ότι παραιτείται αφού η κυβέρνησή του, που ταλανίζεται από σκάνδαλα, έχασε τη στήριξη πολλών Συντηρητικών, οι υπόλοιποι υποψήφιοι στόχευσαν τα πυρά τους στο φαβορί, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Τέσσερις υποψήφιοι παραμένουν στη μάχη, με έναν εξ αυτών να βγαίνει εκτός κούρσας. Οι σύμμαχοι του Σουνάκ λένε ότι το προβάδισμά του σχεδόν του διασφαλίζει μια θέση μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας μειώνει τη διαφορά με τη Πένι Μόρντοντ, την υφυπουργό Εμπορίου που είναι στη δεύτερη θέση, και η κατάταξη μπορεί να αλλάξει καθώς οι Συντηρητικοί βουλευτές αποφασίζουν ποιον θα στηρίξουν αφού βγαίνουν εκτός διαδικασίας οι υποψήφιοι που προτιμούσαν.

Οι τέσσερις υποψήφιοι --με την πρώην υφυπουργό Τοπικής Διακυβέρνησης, Πίστεως και Κοινοτήτων Κέμι Μπέιντενοκ στην τέταρτη θέση-- ελπίζουν να κερδίσουν περισσότερες ψήφους στη σημερινή διαδικασία ψηφοφορίας στο Συντηρητικό Κόμμα.

Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 17.00 ώρα Ελλάδας.

#ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΜΠΟΡΙΣ_ΤΖΟΝΣΟΝ #ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ #ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/JlL3T6Z
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->