Καβάλα: Ουκρανοί και οι οκτώ νεκροί του «Αντόνοφ» - Το μεσημέρι το πόρισμα για την τοξικότητα στην περιοχή

Καβάλα: Ουκρανοί και οι οκτώ νεκροί του «Αντόνοφ» - Το μεσημέρι το πόρισμα για την τοξικότητα στην περιοχή

Ουκρανοί ήταν και οι οκτώ επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που έχασαν τις ζωές τους κατά τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους «Αντόνοφ», λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην Καβάλα.

Στο σημείο της συντριβής μετέβη νωρίτερα ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Βαντίμ Σαμπλούκ, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις.

Ο Ουκρανός γενικός πρόξενος ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για την εξέλιξη των ερευνών και ενημέρωσε ο ίδιος, με τη σειρά του, για την ταυτότητα των οχτώ μελών του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους. Όπως δήλωσε, ήταν όλοι ουκρανικής καταγωγής.

Να σημειωθεί ότι το Βελιγράδι επιβεβαίωσε πλέον ότι το Antonov μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών.

Στην Καβάλα μεταβαίνει αυτή την ώρα o Eιδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας, με εντολή ΓΕΕΘΑ. Η πρώτη αποστολή του κλιμακίου, δύναμης 14 ατόμων, είναι να ερευνηθεί η τυχόν τοξικότητα στην περιοχή. Εκτιμάται ότι μέχρι τις 14:00 θα έχει βγει το πρώτο πόρισμα.

#ΚΑΒΑΛΑ #ΟΥΚΡΑΝΟΙ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ_ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/T1k4a9n
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη