Φυσικό αέριο: Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στη σύνοδο των υπουργών ενέργειας, η πρότασή του για πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη με πρόταση για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης θα υπάρξει στο αυριανό (Τρίτη 26 Ιουλίου) συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εργάζεται και στη κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, και σε συνέχεια προτάσεων που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας.

Κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης. Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/VxzCf3e
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη