-->

Έτσι είναι σήμερα η Παλαιά Γέφυρα Καστρίου – Παλιουρίου στον Σπερχειό

Έτσι είναι σήμερα η Παλαιά Γέφυρα Καστρίου – Παλιουρίου στον Σπερχειό. Μπορεί να μου πει κάποιος τι από τα παρακάτω έχουν γίνει και αν δεν έγιναν, γιατί δεν έγιναν;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ

ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

..............

Σε απάντηση του με αριθ πρωτ. 4270/1179/31.03.2016 εγγράφου, σας γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε αντίρρηση για την προσωρινή εναπόθεση αμμοχάλικα προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση στο εναπομείναν τμήμα της γέφυρας, με τον όρο ότι δεν θα προκληθεί καμία φθορά στα βάθρα και ο Δήμος υποχρεούται σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει μελέτη για την επανατοποθέτηση των μεταλλικών φορέων της γέφυρας, που είχαν απομακρυνθεί, ώστε να είναι εφικτή η απολύτως αναγκαία λειτουργία της.

.............

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης 

ΑΜΑΛΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

.

.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                    Αθήνα, …………………..2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ             Αριθ. Πρωτ.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ     ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΜΤΕ/ΔΠΑΝΣΜ/

ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ

ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΝΕΩΤΕΡΩΝ

ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΩΝ

..................................................................

Αποφασίζουμε

Την έγκριση της μελέτης του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας τύπου ΜΠΕΛΕΫ στο Σπερχειό ποταμό», επί αγροτικής οδού στη περιοχή Καστρίου, του Δήμου Μακρακώμης, Π.Ε. Φθιώτιδας, σε απόσταση περίπου 25μ. κατάντη της χαρακτηρισμένης ως μνημείο γέφυρας, διότι δεν προκαλεί βλάβη στο χαρακτηρισμένο μνημείο, σύμφωνα με τους εξής όρους: 

A) Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στερέωσης και προστασίας των εναπομεινάντων κατά χώραν τμημάτων και των συστατικών στοιχείων της υφιστάμενης χαρακτηρισμένης ως μνημείο γέφυρας, δηλαδή τα αποξηλωμένα μεταλλικά αλλά και λίθινα στοιχεία, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και όσα έχουν εναποτεθεί σε παρακείμενο αγρό πριν την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας γέφυρας 

B) Να υποβληθεί σε εύλογο χρόνο προς έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ μελέτη αποκατάστασης της υφιστάμενης χαρακτηρισμένης ως μνημείο γέφυρας

Η Απόφαση αυτή δεν αντικαθιστά άλλη τυχόν απαιτούμενη έγκριση ή άδεια από άλλη αρμόδια Αρχή, ούτε αποτελεί αναγνώριση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, αφορά δε στις διατάξεις του ν. 3028/2002 υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τηρηθεί όλες οι ισχύουσες πολεοδομικές, κτιριοδομικές, περιβαλλοντικές ή άλλες διατάξεις.

Η Υπουργός

Λυδία Κονιόρδου

.

.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ  για την ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΣΤΡΙΟΥ

στο Νομό Φθιώτιδας

.....................................................................

" Έχοντας υπ’ όψη μας ότι σε άλλες περιοχές της χώρας μας Γέφυρες παρόμοιας τεχνολογίας, αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό και ευαισθησία, επισκευάστηκαν, αναδείχτηκαν και παρέμειναν σε λειτουργία, παραπλεύρως των σύγχρονων κατασκευών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής (Περιοχή Τρικάλων, Φαράγγια Κρήτης κλπ), θεωρούμε ότι δεν συντρέχουν λόγοι κατεδάφισης  της συγκεκριμένης Γέφυρας, αλλά είναι δυνατή και σε αυτή τη φάση η επισκευή και ανάδειξή της.

                                                                            Λαμία 15 /10 / 2015

                        Τα μέλη του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Φθιώτιδας


Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->