Πυρά στους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» από τον Μητσοτάκη: «Δείξτε σεβασμό στους πυροσβέστες»

Πυρά στους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» από τον Μητσοτάκη: «Δείξτε σεβασμό στους πυροσβέστες»

«Η μάχη του ανθρώπου με τη φύση έχει πάντοτε άνισα χαρακτηριστικά. Δικός μας στόχος είναι να την κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερο άνιση και με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες, με προτεραιότητα πάντα την προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημείωξε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Με αναφορές στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση των πυρκαγιών ξεκίνησε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτόξευσε, παράλληλα, πυρά στην αντιπολίτευση και σε όσους άσκησαν κριτική για τη διαχείριση των πύρινων μετόπων, ζητώντας από τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» - που ισχυρίζονται ότι οι φωτιές σβήνουν από μόνες τους με κάποιο μαγικό τρόπο - να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στις προσπάθειες των πυροσβεστών που δεν κοιμούνται νύχτες ολόκληρες προσπαθώντας να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα.

Αναφερόμενος στην ενέργεια, ο πρωθυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά:

Χτίζουμε εθνικά αναχώματα απέναντι στις ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο, εξαντλώντας τα δημοσιονομικά περιθώρια που είναι αυξημένα λόγω της καλής απόδοσης της οικονομίας. Το φυσικό αέριο έχει 10πλασιαστεί τον τελευταίο καιρό.

Συμπλήρωσε ότι τον Αύγουστο, οι λογαριασμοί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα επιδοτηθούν συνολικά από όλους τους πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας, με ποσό το οποίο ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο, αυτό μόνο για έναν μήνα. Και με αυτό τον τρόπο απορροφάται έως και το 90% των αυξήσεων για τα νοικοκυριά, οριζόντια για όλους, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κατανάλωση για κύρια ή για εξοχική κατοικία.

Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ο κ. Πιερρακάκης θα μας μιλήσει για τη στρατηγική στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Παρουσιάσαμε το gov.gr wallet, δύο ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις που απλοποιούν τη ζωή μας».

Τέλος, προανήγγειλε ένα νέο σχέδιο για την έρευνα και διάσωση σε περίπτωση ατυχημάτων στα ελληνικά βουνά. «Πριν από κάποιους μήνες, τον χειμώνα, ένας νεαρός ορειβάτης έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα. Το δυστύχημα αυτό έδειξε κάποιες παθογένειες και έχουμε ένα σχέδιο για να εξασφαλίσουμε ότι στα βουνά θα έχουμε διαδικασίες έρευνας και διάσωσης αντάξιες ή και καλύτερες της Ευρώπης».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΦΩΤΙΑ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tuLErA2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη