Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Καλύτερα να αναβιώσει την τουρκική οικονομία αντί την Οθωμανική αυτοκρατορία»

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Καλύτερα να αναβιώσει την τουρκική οικονομία αντί την Οθωμανική αυτοκρατορία»

Νέο αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία και τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNi και τη δημοσιόγραφο Τζούλια Τσάτερλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε για τις τουρκικές προκλήσεις ότι εν μέσω της γεωπολιτικής κρίσης με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το τελευταίο που χρειάζεται το ΝΑΤΟ είναι νέα αστάθεια και σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της Άγκυρας στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Έχουμε δει προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, αλλά πιστεύω ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα τα καταφέρει καλύτερα αν αναβιώσει την τουρκική οικονομία αντί την Οθωμανική αυτοκρατορία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης Επισήμανε, «ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα παράγοντας ευθύνης και σταθερότητας, αλλά δεν θα επιτρέψει παραβιάσεις και αμφισβητήσεις εθνικής κυριαρχίας».

Παράλληλα, στη διάρκεια της συνέντευξης τέθηκαν τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, της περικοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη και των σχετικών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στόχος της ΕΕ είναι «να στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά ενέργειας» και εξήγησε τον τρόπο που θα μπορούσαν να λειτουργήσει η μείωση κατανάλωσης κατά 15% στο φυσικό αέριο, αλλά και τις ελληνικές προτάσεις επί του ζητήματος.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να αντιπαραβάλλει την οικονομική κατάσταση και την πολιτική κρίση στην Ιταλία με το ελληνικό περιβάλλον, για να τονίσει ότι η Ελλάδα έχει πολιτική σταθερότητα και οικονομία που αναπτύσσεται δυναμικά, κάτι που επιβραβεύεται από τις αγορές, όπως φαίνεται από τις τιμές στις οποίες διαπραγματεύονται τα ελληνικά ομόλογα και τις αναβαθμίσεις των διεθνών πιστοληπτικών οίκων.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης για τον τουρισμό, που αποτελεί και τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, για να απαντήσει ότι η χώρα αναμένει ένα εκατομμύριο τουρίστες στις αρχές Αυγούστου. Επισήμανε ότι οι εξελίξεις είναι πολύ θετικές στον τομέα του Τουρισμού και υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας είναι να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους επισκέπτες, αλλά και η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι υπάρχουν ροές επισκεπτών όλο το χρόνο στην Ελλάδα και όχι μόνο το καλοκαίρι. Τόνισε ότι η χώρα μας είναι προορισμός όχι μόνο διακοπών, αλλά και εργασίας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι ροές digital nomads, δηλαδή εργαζομένων που προτιμούν την Ελλάδα για να εργαστούν με τηλεργασία στη χώρα από την οποία προέρχονται.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ_ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mFe5tXa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη