Στη «φάκα» εγκληματική οργάνωση για απάτη σε βάρος του ΕΟΠΠΥ: Οι ψεύτικες συνταγές και οι απειλές στους γιατρούς

eurokinissi

Μεγάλη απάτη σε βάρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διακρίβωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και συνέλαβε τέσσερα άτομα, που είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω ιατρικών συνταγών που είχαν αρπάξει.

Για την έκδοση των συνταγών προέβαιναν στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων ασφαλισμένων.

Στη συνέχεια προσέγγιζαν γιατρούς για τη συνταγογράφηση, είτε παραπλανώντας τους ως προς την πραγματική τους ταυτότητα, είτε προσποιούμενοι υπαλλήλους ιδρυμάτων, πετυχαίνοντας την έκδοση ψευδών ιατρικών συνταγών και την εξαπάτηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), που κατέβαλε αποζημίωση για την εκτέλεσή τους.

Σε περίπτωση άρνησης των γιατρών να εκδώσουν τις ιατρικές συνταγές τους εκβίαζαν με απειλές κατά των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων.

Με την μέθοδο αυτή η οργάνωση πέτυχε την έκδοση τουλάχιστον 74 ψευδών ιατρικών συνταγών ναρκωτικών σκευασμάτων, από 9 διαφορετικούς γιατρούς, χρησιμοποιώντας τους ΑΜΚΑ 23 ασφαλισμένων, εν αγνοία τους, που αντιστοιχούν σε 5.520 ναρκωτικά δισκία.

#ΕΟΠΥΥ #ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ_ΟΡΓΑΝΩΣΗ #ΣΥΝΤΑΓΕΣ #ΑΠΕΙΛΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/cXJdE0S
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη