Ουκρανία: Ο Ερυθρός Σταυρός ζητεί άδεια να ερευνήσει τη σφαγή των αιχμαλώτων στη φυλακή Ολένβικα

Ουκρανία: Ο Ερυθρός Σταυρός ζητεί άδεια να ερευνήσει τη σφαγή των αιχμαλώτων στη φυλακή Ολένβικα

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) δεν έχει λάβει ακόμη την άδεια να επισκεφθεί τον τόπο όπου την Παρασκευή σημειώθηκε επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή καταδίκασε το περιστατικό στην φυλακή Ολένβικα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΔΕΕΣ αναφέρεται ότι «οι οικογένειες πρέπει επειγόντως να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις για το τί συνέβη στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι πλευρές πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, συμπεριλαμβανομένων των αμερόληπτων ερευνών, για να βοηθήσουν να προσδιοριστούν τα γεγονότα πίσω από την επίθεση και να διευκρινιστεί αυτό το θέμα. Ωστόσο δεν είναι ο ρόλος ή η εντολή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού να διενεργεί δημόσιες έρευνες για εικαζόμενα εγκλήματα πολέμου».

Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη και τον Ερυθρό Σταυρό να διενεργήσουν έρευνα για τους θανάτους δεκάδων αιχμαλώτων που κρατούνταν από τους υποστηριζόμενους από τη Μόσχα αυτονομιστές.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΣΦΑΓΗ #ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ #ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΦΥΛΑΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HKCJcGa
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη