Νίκος Καπραβέλος: «Σε ανεπίτρεπτα επίπεδα οι θάνατοι από κορονοϊό, αυξήθηκαν οι εισαγωγές»

Νίκος Καπραβέλος: «Σε ανεπίτρεπτα επίπεδα οι θάνατοι από κορονοϊό, αυξήθηκαν οι εισαγωγές»

Η διατήρηση του αριθμού των θανάτων προβληματίζει περισσότερο την κοινότητα των επιστημόνων καθώς διατηρούνται σε «ανεπίτρεπτα επίπεδα», όπως επισήμανε ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι έχει αρχίσει και πάλι να υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία. «Έχουμε αύξηση των εισαγωγών, εν΄΄ω οι θάνατοι διατηρούνται σε ανεπίτρεπτα επίπεδα. Έγιναν ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Οι έλεγχοι στα σημεία ελέγχου της χώρας δεν υπάρχουν, υπάρχουν πολλά εισαγόμενα κρούσματα στις πύλες εισόδου».

«Επιπλέον, καταργήθηκε η μάσκα παντού, γιατί επικράτησε η θεωρία της συνύπαρξης με τον ιό και ότι αυτός δεν αποτελεί δημόσια απειλή. Το ότι θα σταματήσουμε να ενημερώνουμε καθημερινά την κατάσταση, θα λειτουργήσει κι αυτό ενισχυτικά της χαλάρωσης, θα δυσκολέψει και το έργο το δικό μας και των ΜΜΕ.

Αν δεν έχουμε καθημερινή εικόνα του τι γίνεται, φοβάμαι ότι η χαλάρωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Το αποτέλεσμα είναι να μην είναι ορατό το τέλος αυτό του έκτου κύματος» πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος.

«Η μετάλλαξη Όμικρον 5 φαίνεται ότι ταλαιπωρεί περισσότερο, με υψηλούς πυρετούς, κακουχία. Έρχονται στα εξωτερικά ιατρεία πάρα πολλοί ασθενείς αλλά το ποσοστό που εισάγουμε είναι μικρότερο. Κρίνουμε ότι δεν χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

«Αυτό που με ενοχλεί είναι το να μην ανακοινώνουμε τους σκληρούς δείκτες, καθώς αυτοί είναι η πραγματικότητα. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι η επιβάρυνση στο σύστημα υγείας σε σχέση με τις υπόλοιπες παθήσεις.

Είναι δυνατόν να μην ανακοινώνουμε καθημερινά πόσους νεκρούς έχουμε από μια θανατηφόρο πανδημία; Πώς θα συμμορφωθεί ο πολίτης σε σχέση με μέτρα υγειονομικού χαρακτήρα, παρά το ότι δεν υπάρχει υποχρέωση για μέτρα όπως η εφαρμογή της μάσκας;

"Κρύβουμε κάτω από το χαλί" τα πραγματικά γεγονότα, όχι τα κρούσματα, που είναι σίγουρα περισσότερα» κατέληξε ο καθηγητής.

#ΝΙΚΟΣ_ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΘΑΝΑΤΟΙ #ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1rm4jiU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη