Ο τουρκικός Τύπος «γιορτάζει» τη νίκη της Δημοκρατίας και συνεχίζει την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας για υπόθαλψη Γκιουλενιστών

Ομιλία Ερντογάν 15/07/2022

Ανήμερα της επετείου από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν, το οποίο η Άγκυρα αποδίδει στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τα τουρκικά ΜΜΕ δεν σταματούν να επιδίδονται σε ανθελληνική προπαγάνδα.

Πριν από έξι χρόνια, τμήμα του τουρκικού στρατού επιχείρησε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν. Και ενώ πολλά ερωτήματα παραμένουν μέχρι σήμερα αναπάντητα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων θέτει στο στόχαστρο την Ελλάδα ως τη χώρα που έχουν βρει καταφύγιο τα περισσότερα μέλη της FETO.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος Ερντογάν την 15η Ιουλίου 2016, η γειτονική Ελλάδα έγινε κορυφαίος προορισμός για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETO) που διαφεύγουν της δικαιοσύνη, σημειώνεται σε ρεπορτάζ του Anadolu.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ελληνικού Τύπου, από τις 15 Ιουλίου 2016, σχεδόν 20.000 Τούρκοι πολίτες, κυρίως μέλη της FETO, πέρασαν στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου ή του ποταμού Μέριτς (Έβρου). Ενώ ορισμένοι από αυτούς συνέχισαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περίπου 9.000 από αυτούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην ίδια την Ελλάδα.

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει:

Αυτόν τον Απρίλιο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι στρατιώτες μέλη της FETO στάλθηκαν στο εξωτερικό από τις ελληνικές αρχές από φόβο μήπως η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) επιδιώξει να τους φέρει στην πατρίδα τους για να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη.

Τον Μάρτιο του 2021, ο επικεφαλής της FETO Φετουλάχ Γκιουλέν έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε μια εκδήλωση προώθησης στην Αθήνα για ένα βιβλίο που γράφτηκε γι' αυτόν.

O Τούρκος δημοσιογράφος φροντίζει, μάλιστα, να παραθέσει και δηλώσεις του Γκιουλέν στις οποίες αναγνωρίζει την Ελλάδα «ως αδελφή χώρα». «Χάρη σε αυτή την αδελφότητα, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. [Αυτό που έκανε η Ελλάδα] θα γραφτεί με χρυσό και ασήμι στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας».

 

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/57LGTha
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη