Κωνσταντινούπολη: Βάνδαλοι ξαναχτύπησαν στην Αγία Σοφία, έκλεψαν έμβλημα από θύρα του εμβληματικού ναού (εικόνα)

Κωνσταντινούπολη: Βάνδαλοι ξαναχτύπησαν στην Αγία Σοφία, έκλεψαν έμβλημα από θύρα του εμβληματικού ναού (εικόνα)

Θύμα βάνδαλων έπεσε για μια ακόμα φορά η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, καθώς εκλάπη έμβλημα από μια θύρα του εμβληματικού Ιερού Ναού της βυζαντινής περιόδου.

Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο ενημέρωσης A TV το μνημείο έγινε «στόχος αμόρφωτων» αφού οι δράστες έκλεψαν μεταλλικά ελάσματα που κοσμούσαν την κεντρική είσοδο της εκκλησίας, μια αποτρόπαια πράξη και πλήγμα για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Το τουρκικό μέσο έσπευσε να καταδικάσει την απαράδεκτη ενέργεια και στο δημοσίευμά του αναφέρει τα εξής: «Για μια ακόμη φορά η Αγία Σοφία έγινε στόχος αμόρφωτων. Θα θυμάστε πως στο παρελθόν προκαλούσαν ζημιές στην αυτοκρατορική πύλη, στους τοίχους και στα μάρμαρα. Τώρα λοιπόν εξαφανίστηκε ένα από τα εμβλήματα στην πόρτα της Αγίας Σοφίας. Αρχικά ήταν η αυτοκρατορική πύλη, μετά οι τοίχοι και τα μάρμαρα και τώρα τα εμβλήματα. Κάθε πλευρά της Αγίας Σοφίας είναι ιερή και για αυτό πιθανότατα κάποιος το θεώρησε ως ιερό και το πήρε στο σπίτι του».

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ο δημοσιογράφος του A TV μετέδωσε από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας: «Βρισκόμαστε στην Αγία Σοφία, σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του τζαμιού, στη διπλανή πύλη από την Αυτοκρατορική. Εκεί παρατηρείται μια ιδιαίτερα θλιβερή εικόνα. Υπάρχουν πολυάριθμα εμβλήματα, αλλά δείτε, ένα από αυτά δεν υπάρχει τη στιγμή αυτή. Είτε εκλάπη, είτε χάθηκε».

Είναι άλλο ένα περιστατικό βίας και βανδαλισμού, ενώ ακόμα δεν έχει κλείσει μήνας από την τελευταία επίθεση που δέχτηκε ο ιστορικός ναός της Αγίας Σοφίας με την καταστροφή μαρμάρων στα τέλη του Ιουνίου.

#ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ #ΑΓΙΑ_ΣΟΦΙΑ #ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0DfBWGK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη