Καμένα Βούρλα: Διατηρούμε τον Δήμο καθαρό με τη συνεργασία όλων!

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των μέσων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με την ενεργή συμμετοχή των δημοτών. Κάθε είδους ρύπανση αποτελεί παράγοντα που απειλεί τη δημόσια υγεία, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών, τη διατήρηση των μνημείων και του φυσικού κάλλους.

Λιγότερη ρύπανση σημαίνει λιγότερα δημοτικά τέλη καθαριότητας, εξοικονόμηση και δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης άλλων τομέων της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καμένων Βούρλων. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζεται ο Κανονισμός Καθαριότητας (ΑΔΑ: 4ΑΣ0ΩΚ1-ΔΦ3) που αναφέρεται σε όλο το πλέγμα των σχετικών σχέσεων και δράσεων.

Η πλημμελής φροντίδα καθαριότητας σε ορισμένους ιδιωτικούς χώρους ενδέχεται να τους μετατρέψει σε εστίες ρύπανσης, δυσοσμίας και μόλυνσης της γύρω περιοχής με αυτονόητους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, Στις περιπτώσεις αυτές, ο Δήμος ειδοποιεί εγγράφως τους υπεύθυνους του ακινήτου να προχωρήσουν εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών στον καθαρισμό της ιδιοκτησίας τους με δικά τους έξοδα και μέσα.

Κατά τους θερινούς κυρίως μήνες παρατηρείται σε διάφορα σημεία του Δήμου Καμένων Βούρλων η άναρχη και αυθαίρετη απόθεση μεγάλων σε όγκο απορριμμάτων, όπως προϊόντα κηπουρικών εργασιών (κλαριά, φύλλα, χόρτα κ.λπ.), παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές, στρώματα κ.λπ., η αποκομιδή των οποίων προβλέπεται από τον Κανονισμό Καθαριότητας να πραγματοποιηθεί εντός δέκα (10) ημερών από την ειδοποίηση στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Για την αποκομιδή τους καλούνται οι υπεύθυνοι να μη βγάζουν τα ογκώδη απορρίμματα στο πεζοδρόμιο από πριν, αλλά μόνο κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Περιβάλλοντος και να τα τοποθετούν σε σημείο που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται ότι καταλαμβάνουν δημοτικό χώρο και επιβάλλεται η καταβολή προστίμου.

Τα προϊόντα κηπουρικών εργασιών συσκευάζονται σε πλαστικούς, ανθεκτικούς σάκους, όπως τα οικιακά απορρίμματα. Σε περίπτωση απορριμμάτων που δεν είναι τοποθετημένα σε σάκους επί του πεζοδρομίου ασυσκεύαστα, επιβάλλεται πρόστιμο στον υπεύθυνο. Υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά κ.λπ. συσκευάζονται σε ελαφριά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωσή τους.

Υπόλοιπα χώματος και κοπροχώματος απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους υπεύθυνους με δικά τους μέσα. Μπάζα που προέρχονται από μικροεπισκευές μεταφέρονται με ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη, νομέα ή κατόχου του χώρου από τον οποίο προέρχονται.

Ο Δήμος ζητά τη συνεργασία σας για τη διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου καθαριότητας της δημοτικής περιοχής και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καμένων Βούρλων, κ. Αθανασία Ανεστοπούλου στο τηλέφωνο 2235350023, τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη