-->

Λαμία: Πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Μετά από 48 ημέρες απεργίας πείνας, η ζωή του φυλακισμένου αναρχικού κρέμεται από μια κλωστή και ο κίνδυνος μόνιμων βλαβών είναι πλέον ορατός.

Πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (9/7) στη Λαμία, όπου και θα συνεδριάσει το συμβούλιο των εφετών τις επόμενες ημέρες ώστε να κρίνει την αίτηση αποφυλάκισής του.

Στην πλατεία Ελευθερίας, συγκεντρώθηκαν πάνω από 200 άτομα και με πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατευθύνθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της πόλης, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας, ώστε να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας του.

Μόλις πριν δύο ημέρες η γιατρός, Παντελία Βεργοπούλου που παρακολουθεί τον Γιάννη Μιχαηλίδη, κατήγγειλε πως ο ίδιος νοσηλεύεται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες πλήρως απομονωμένος σε ένα θάλαμο – κελί με τέσσερις τοίχους, χωρίς παράθυρο και χωρίς τηλεόραση.

«Βρίσκεται δηλαδή φυσικά και αισθητηριακά απομονωμένος, χωρίς να μπορεί να έχει την παραμικρή συνεχή στήριξη, επίβλεψη και φροντίδα από τους οικείους, τον δικηγόρο και τη γιατρό του» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια σε δημόσια δήλωσή της.

Κλινικά ο απεργός πλέον αναφέρει ότι στην παραμικρή προσπάθεια αισθάνεται οξύ προκάρδιο άλγος (σημάδια ισχαιμίας μυοκαρδίου) και έντονο πόνο στον αριστερό νεφρό. Οι θεράποντες ιατροί ενημέρωσαν τον ίδιο πως κινδυνεύει πλέον από βαριά οστεοπόρωση.

Υπενθυμίζεται πως, και οι δύο αποφάσεις του Δικαστικού Συμβουλίου της Άμφισσας ήταν απορριπτικές ως προς το αίτημά του για υφ’όρον απόλυση, παρά το γεγονός ότι ο κρατούμενος πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις (σ.σ. έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση). Ο συνήγορος του, Γιώργος Κακαρνιάς, άσκησε άμεσα έφεση κατά του τελευταίου βουλεύματος και η εισαγγελική πρόταση επί της εφέσεως ήταν και αυτή απορριπτική.

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι το ίδιο δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας, πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε την αποφυλάκιση, του δολοφόνου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ εδώ και αρκετές ημέρες καθυστερεί την έκδοση της απόφασης για την έφεση του Μιχαηλίδη.

www.koutipandoras.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑ.....
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΈΝΟ ΠΟΛΙΤΗ .....ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ;ΓΙΑΤΙ .....ΑΛΛΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ......ΑΠΟΣΙΩΠΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.
-->