Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με λαθραία τσιγάρα - Τι βρέθηκε στο παράνομο εργοστάσιο (εικόνες, βίντεο)

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με λαθραία τσιγάρα - Τι βρέθηκε στο παράνομο εργοστάσιο (εικόνες, βίντεο)

Εγκληματική οργάνωση που παρασκεύαζε λαθραία τσιγάρα σε δικό της εργοστάσιο και τα διακινούσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το Νοέμβριο του 2021 και παρασκεύαζε τσιγάρα με διάφορες επώνυμες ετικέτες, τα οποία διακινούσε λαθραία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Μάλιστα, είχαν νοικιάσει χώρο στην ανατολική Αττική, τον οποίο είχαν μετατρέψει σε παράνομο εργοστάσιο, όπου παρήγαγαν τα τσιγάρα.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ 2

Στον συγκεκριμένο χώρο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έμπαιναν φορτηγά με ξένες πινακίδες, παραλάμβαναν τα λαθραία τσιγάρα και τα διακινούσαν.

Για την αποφυγή εντοπισμού τους, είχαν εγκαταστήσει στην περίμετρο του εργοστασίου κλειστό κύκλωμα με κάμερες παρακολούθησης, που ελεγχόταν από οθόνες εγκατεστημένες σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο, έξω από την κεντρική είσοδο του εργοστασίου.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν δύο μέλη της οργάνωσης, που έλεγχαν τις κάμερες και εννέα αλλοδαποί, χειριστές των μηχανημάτων, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι διέμεναν και σιτίζονταν εντός του παράνομου εργοστασίου, ενώ απαγορευόταν ο προαυλισμός τους και η κατοχή κινητών τηλεφώνων.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ 3

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 13.390 κιλά επεξεργασμένου- λεπτοκομμένου καπνού
  • 1.089.000 λαθραία τσιγάρα
  • πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας τσιγάρων σε πακέτα
  • πλήθος πρώτων υλών για την παρασκευή τσιγάρων (κόλλες, χαρτί περιτυλίγματος, ζελατίνες συσκευασίας, κ.λπ.)
  • 6 επικαθήμενα και τράκτορας
  • 3 φορτηγά και αυτοκίνητο
  • 2 ηλεκτρογεννήτριες και κλαρκ
  • 2.360 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, μόνο από τις κατασχεθείσες ποσότητες των λαθραίων καπνικών προϊόντων εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 3.473.337 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

{https://youtu.be/Rj-EtKliYXk}

#ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ_ΟΡΓΑΝΩΣΗ #ΛΑΘΡΑΙΑ_ΤΣΙΓΑΡΑ #ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/LcCv0lj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη