-->

Δίκη Λιγνάδη: Δώδεκα χρόνια κάθειρξης για τους δύο βιασμούς, Εισαγγελέας: «Μπορεί να διαπράξει παρόμοια αδικήματα»

Δίκη Λιγνάδη: Δώδεκα χρόνια κάθειρξης για τους δύο βιασμούς, Εισαγγελέας: «Μπορεί να διαπράξει παρόμοια αδικήματα»

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε δώδεκα χρόνια κάθειρξης για δύο βιασμούς, καταδικάστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης. «Όχι» σε αναστολή λέει ο εισαγγελέας τονίζοντας πως «αν αφεθεί ελεύθερος μπορεί να διαπράξει παρόμοια αδικήματα».

Αν και ο εισαγγελέας πρότεινε αρχικά ποινή κάθειρξης για κάθε βιασμό για τον οποίο καταδικάστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, το δικαστήριο επιδίκασε 10 χρόνια για τον έναν και 5 για τον άλλο, με την τελική κατά συγχώνευση ποινή να φτάνει τα 12 χρόνια και για τους δύο.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Να σημειωθεί ότι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής είναι τα 15 έτη, ενώ η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή είναι της 5ετους φυλάκισης. Η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε αναστολή ενόψει της έφεσης, με τον εισαγγελέα να προτείνει την απόρριψή της καθώς έκρινε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης «Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να διαπράξει παρόμοια αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας κατά ανηλίκων δεδομένου ότι δεν έχει παραδεχθεί τα αδικήματά του».

#ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΛΙΓΝΑΔΗΣ #ΒΙΑΣΜΟΣ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΚΑΤΑΔΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/LMgz8Ou
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->