Ιταλία: Καταρρέει η κυβέρνηση Ντράγκι, δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης

Ιταλία: Καταρρέει η κυβέρνηση Ντράγκι, δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης

Βαθαίνει η πολιτική κρίση που ξέσπασε στην Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι από ώρα σε ώρα θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο, για να επιβεβαιώσει την παραίτησή του. 

Η απόφασή του αυτή, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οφείλεται στο ότι τα Πέντε Αστέρια, αλλά και η κεντροδεξιά (Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα) δεν θα πάρουν μέρος στην διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία μόλις ξεκίνησε στη Γερουσία της Ρώμης.

Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μην εξασφαλιστεί ούτε ο κατώτατος απαιτούμενος αριθμός (50% των γερουσιαστών συν ένας) για να μπορέσει, η ψηφοφορία αυτή, να θεωρηθεί έγκυρη. Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα θεωρήσει, όπως φαίνεται, την εξέλιξη αυτή ως έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπό του και αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να οριστικοποιήσει την παραίτησή του, με νέα συνάντησή του με τον πρόεδρο Ματαρέλα.

#ΙΤΑΛΙΑ #ΜΑΡΙΟ_ΝΤΡΑΓΚΙ #ΨΗΦΟΣ_ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/j8zDhwB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη