Φωτιές απειλούν ελληνικά μειονοτικά χωριά στην Αλβανία

Φωτιές απειλούν ελληνικά μειονοτικά χωριά στην Αλβανία

Ελληνικά μειονοτικά χωριά στο νότο της Αλβανίας απειλούνται από τις πύρινες γλώσσες που έχουν απλωθεί στην περιοχή.

Μαίνονται οι πυρκαγιές στις ορεινές περιοχές που χωρίζουν τους δύο ελληνικούς μειονοτικούς δήμους, Δρόπολης και Φοινικαίων, στον νότο της Αλβανίας.

Το βασικό μέτωπο της φωτιάς μεταφέρθηκε δυτικά του όρους Πλατοβούνι-Σοπότι που χωρίζει τους δύο δήμους καίγοντας στο πέρασμά της χιλιάδες στρέμματα δασικές εκτάσεις.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, δύο ελληνικά καναντέρ και ένα ελικόπτερο του αλβανικού στρατού επιχειρούν στην φλεγόμενη πλαγιά του όρους Σοπότι, στον δήμο Φοινικαίων, καταφέρνοντας να ελέγξουν και περιορίσουν τη φωτιά, το μέτωπο της οποίας μαίνεται σε πάνω από τρία χιλιόμετρα.

Απώτερος στόχος είναι να μη επιτραπεί η απειλητική επέκταση της πυρκαγιάς στα χωριά Μουζίνα, Πετσά και Γαρδικάκι και να προστατευτεί το μεγάλο φυσικό πάρκο στο Γαλάζιο Μάτι και η ευρύτερη περιοχή με πυκνή βλάστηση και δύσβατα μέρη, αλλά και με περισσότερα ελληνικά μειονοτικά χωριά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

#ΦΩΤΙΕΣ #ΑΛΒΑΝΙΑ #ΕΛΛΗΝΙΚΑ #ΧΩΡΙΑ #ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ #ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7xKk2al
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη