Ο Μητσοτάκης ζητά απαντήσεις για τον χάρτη Μπαχτσελί: «Όνειρο θερινής νυκτός ή επίσημη πολιτική της Άγκυρας»

Ο Μητσοτάκης ζητά απαντήσεις για τον χάρτη Μπαχτσελί: «Όνειρο θερινής νυκτός ή επίσημη πολιτική της Άγκυρας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter καλεί τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να απαντήσει για τον περιβόητο «χάρτη Μπαχτσελί».

 

Μετά την πρώτη αντίδραση της Αθήνας - μέσω διπλωματικών πηγών - για την ακραία πρόκληση από πλευράς Ντεβλέτ Μπαχτσελί και Γκρίζων Λύκων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Ερντογάν να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για τον νέο προκλητικό χάρτη που παρουσιάζει την Κρήτη... «ως αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας και της Γαλάζιας Πατρίδας».

Η Κρήτη, ένα από τα νησιά του οποίου το νομικό καθεστώς έχει μείνει στο κενό, είναι ένα άδικο κεκτήμενο που απέκτησε η Ελλάδα ως αποτέλεσμα της δημιουργίας μιας de facto κατάστασης διεκδικώντας δικαιώματα σε ολόκληρο το νησί, σημείωνουν σε νέο κείμενο που δημοσιεύουν σήμερα οι Τούρκοι εθνικιστές.

Στο μήνυμά του, ο Μητσοτάκης ανήρτησε τη φωτογραφία με τον χάρτη που έδωσαν οι Γκρίζοι Λύκοι στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί - κάνοντας λόγο «όνειρα εξτρεμιστών» - ενώ αναρωτήθηκε αν πρόκειται για μία ακόμη τουρκική πρόκληση ή για τον πραγματικό στόχο της γειτονικής χώρας.

Κοιτάξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος συμπεριλαμβάνονται στην Τουρκία. Είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός των εξτρεμιστών ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Είναι μια ακόμα πρόκληση ή ο αληθινός στόχος», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στο συνασπισμό.

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΝΗΣΙΑ #ΚΡΗΤΗ #ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6hswdnR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη