Φωτιά στα Μέγαρα: Απειλούν σπίτια οι φλόγες, αναφορές για ζημιές, μεγάλη μάχη των πυροσβεστών (βίντεο)

Φωτιά στα Μέγαρα: Απειλούν σπίτια οι φλόγες, αναφορές για ζημιές, μεγάλη μάχη των πυροσβεστών (βίντεο)

Η φωτιά στα Μέγαρα λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς διευρύνεται το πύρινο μέτωπο ενώ υπάρχουν αναφορές για σπίτια που απειλούνται από τις φλόγες.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει σημάνει... διπλός συναγερμός για την Αττική, καθώς εκτός από τη μάχη στο μέτωπο της Πεντέλης, υπάρχει σε εξέλιξη μία ακόμη μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες ενώ υπάρχουν αναφορές ότι η φωτιά κινείται κοντά σε σπίτια της περιοχής.

112 και για τα Παπαγιαννέικα

Πριν από λίγα λεπτά, δόθηκε εντολή εκκένωσης (προς Μέγαρα) μέσω του 112 και για το χωριό Παπαγιαννέικα. 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Λευτέρη Κοσμόπουλο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, έχουν γίνει αναφορές για ζημιές σε σπίτια.

Θυμίζουμε ότι έχει γίνει προληπτική εκκένωση και της περιοχής Ζάχουλη, με μήνυμα από το 112, όπως ανέφερε ο κ. Κοσμόπουλος.

Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Μέγαρα έχουν ριχτεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο τους.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 2:00 το μεσημέρι, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

#ΜΕΓΑΡΑ #ΦΩΤΙΑ #ΣΠΙΤΙΑ #ΖΗΜΙΕΣ #ΠΥΡΚΑΓΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/rF2L9jK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη