Ακρίβεια: «Φωτιά» οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, πόσο αυξήθηκαν τα βασικά είδη ανάγκης (βίντεο)

Ακρίβεια: «Φωτιά» οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, πόσο αυξήθηκαν τα βασικά είδη ανάγκης (βίντεο)

Την ώρα που ο πληθωρισμός έχει «σκαρφαλώσει» τον Ιούνιο στο 12,1%, τα είδη πρώτης ανάγκης γίνονται όλο και πιο ακριβά, αδειάζοντας τα πορτοφόλια των καταναλωτών.

Όπως αναφέρει πελάτης σούπερ μάρκετ που μόλις έχει βγει από αυτό με τη γυναίκα του και το γιο του, το κόστος έχει διπλασιαστεί. «Πριν μισό χρόνο αυτά τα πλήρωνα μισή τιμή» λέει χαρακτηριστικά.

Εκτός από το ιδιαίτερα υψηλό κόστος στην ενέργεια και την μετακίνηση, πλέον οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν της ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά όπως τα τρόφιμα, τα είδη προσωπικής φροντίδας και τα απορρυπαντικά και όχι μόνο.

Αυτή η αύξηση στις τιμές του σούπερ μάρκετ έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά. «Είναι όλα πανάκριβα, έχουν αυξηθεί 20-30%» λέει γυναίκα στο σούπερ μάρκετ.

Από Ιούνιο 2021 σε Ιούνιο 2022 οι τιμές διαμορφώθηκαν:

  • Φρέσκο γάλα: από 1,18 στα 1,41
  • Λάδι: από 6,32 στα 8,25
  • Ψωμί (κιλό): από 1,60 στα 2,60
  • Σαρδέλα : από 3,00 στα 5,00
  • Φασόλια φρέσκα : από 2,50 στα 3,99
  • Ζάχαρη: από 0,74 στα 1,20
  • Βερίκοκα : από 1,70 στα 2,89

Όπως αναφέρει το ινστιτούτο καταναλωτών, από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 50%. Με λίγα λόγια, μία τετραμελής οικογένεια έδινε στο σούπερ μάρκετ περίπου 300 ευρώ τον μήνα, ενώ πλέον δίνει τουλάχιστον 450 ευρώ.

#ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΣΟΥΠΕΡ_ΜΑΡΚΕΤ #ΤΙΜΕΣ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/dFC5W0A
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη