Μαγιορκίνης: Το καλό και το κακό σενάριο για τα κρούσματα τον Ιούλιο

Μαγιορκίνης: Το καλό και το κακό σενάριο για τα κρούσματα τον Ιούλιο

Την επιδημιολογική κατάσταση αυτής της εβδομάδας αναλύει σε ανάρτησή του ο καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίγκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ουσιαστικά μας παρουσιάζει ένα καλό και ένα κακό νέο.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μας ενημερώνει πως υπάρχει ένα βασικό σενάριο αλλά και μία πιθανότητα, για το πώς θα κινηθούν τα κρούσματα το υπόλοιπο του μήνα.

Όπως τονίζει «το βασικό σενάριο προβλέπει ότι θα δούμε σταθεροποίηση και συρρίκνωση του αριθμού των νέων διαγνώσεων μέχρι τέλος Ιουλίου. Υπάρχει μία πιθανότητα να δούμε παράταση της αποκλιμάκωσης καθώς η συμμόρφωση στην χρήση της μάσκας αυξήθηκε αντιδραστικά τις τελευταίες 2 εβδομάδες».

Ο καθηγητής τονίζει πως ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός. Η πρόβλεψη παραμένει ότι δεν θα δούμε σημαντική αύξηση και θα κινηθούμε σε ποσοστά αντίστοιχα με την Πορτογαλία.

«Αν επαληθευθεί αυτό το σενάριο τότε η θερινή έξαρση αυτή θα είναι και η πρώτη που ταιριάζει στο πρότυπο των μειούμενης έντασης ταλαντώσεων όπως έχει παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες», τονίζει ο καθηγητής.

Τέλος σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα που είδαμε αυτή την εβδομάδα, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως η αύξηση των διαγνώσεων αυτή την εβδομάδα ήταν μικρότερη από την προηγούμενη.

«Η ποσοστιαία αύξηση των διαγνώσεων μέσα στην εβδομάδα ήταν μικρότερη από ότι την προηγούμενη (20% έναντι 60%) ακόμα και αν φαίνεται ότι δηλώθηκαν περισσότερα test. Αυτό είναι σαφής ένδειξη ότι ο ενεργός αριθμός αναπαραγωγής μπήκε σε συρρίκνωση και η έξαρση κορυφώθηκε όσον αφορά την μεταδοτικότητα όπως είπαμε εντός του πρώτου δεκαημέρου.

Ο αριθμός των διαγνώσεων πιθανώς θα δείξει ακόμα μία μικρή άνοδο, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι ο ενεργός αριθμός λοιμώξεων είναι μεγάλος», επισήμανε ο ίδιος.

{https://ift.tt/pQaDZ4j}

#ΓΚΙΚΑΣ_ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ #ΣΕΝΑΡΙΑ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ #ΑΝΑΡΤΗΣΗ #ΙΟΥΛΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/S30qmEI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη